Pregătiri de sărbători în comuna Pui

În ultima decadă a lunii în curs în comuna hunedoreană din Țara Hațegului se vor desfășura mai multe evenimente care, cu siguranță, vor fi pe placul locuitorilor din această așezareVictor-Tiberiu-Stoica

Apropierea Sfintelor Sărbători de Iarnă se face simțită peste tot în zonele rurale ale județului nostru. Reprezentanții administrației publice locale din comunele hunedorene depun eforturi pentru ca manifestările de Crăciun și de Anul nou să fie cât mai frumoase.

Concert de colinde

Așa se petrec lucrurile și în comuna Pui, cea mai mare așezare rurală hunedoreană ca număr de locuitori. Aici se vor acorda, de către Primărie, pachete de Crăciun pentru elevii și preșcolarii din comună, precum și pentru vârstnicii de la azilul de bătrâni din satul Râu Bărbat, dar surprizele plăcute de Sărbători nu se opresc aici. “Nu în ultimul rând vrem să organizăm un eveniment în data de 20 decembrie. Suntem în discuții să organizăm un concert de colinde la căminul cultural din Pui. La acest concert, printre alți invitați, vor fi părintele Marius Ciprian Pop, Marian Mărcuș sau Adina Hada. O să mai avem și niște trupe de colindători și din comuna noastră, și aici mă refer și la tineri ce vor prezenta și portul nostru popular.  Copiii de la școala din Pui vor cânta și ei câteva colinde. Fac apel, pe această cale, și la preoții din comună, poate ne colindă și ei. Vrem să facem pentru prima oară un concert de colinde adevărat, în condiții cât mai bune, chiar înainte de Crăciun, pentru ca Sărbătorile să vină cu multă bucurie pentru toți. Doresc tuturor Sărbători fericite, ani mulți, cu sănătate, și un 2014 cât mai bun” , a spus Victor Tiberiu Stoica, primarul comunei Pui. În noaptea de Revelion, în centrul Puiului, se va organiza un foc de artificii, iar cei prezenți vor putea ciocni un pahar de vin fiert cu reprezentanții administrației publice locale din comună.

Gânduri de viitor

La sfârșit de an, cum este și perioada pe care o traversăm acum, toată lumea face un bilanț al activităților depuse în ultimele 12 luni, dar își face și planuri de viitor. Primarul comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica, ce a realizat multe decând este în fruntea primăriei, având suficiente realizări, cunoscute de toată lumea, cu care se poate mândri, se gândește și la viitor, în mod firesc. O primă acțiune pe care administrația publică locală din comuna Pui intenționează să o pună în practică încă de la începutul lui 2014 are un puternic caracter social. “Intenționăm ca, în în cursul lui 2014, chiar la începutul anului, să facem un parteneriat între Primărie, școală și biserică pentru a șpune bazele unui program School  After School. Adică, așa cum îi spune și numele, “Școală după școală”, copiii, după ce-și vor termina programul vor avea un loc unde să mănânce o masă caldă, vor avea unde să-și facă temele pentru a doua zi sub supravegherea unui dascăl, să socializeze între ei cât mai mult, într-un mediu cât mai plăcut”, a declarat primarul comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica. Locația pentru acest centru After School va fi stabilită în perioada imediat următoare, ea urmând a fi, cu siguranță, într-unul din spațiile deținute de Primăria comunei Pui.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure