Festivalul “Primăvara vorţană”, pe 17 şi 18 mai

Manifestarea se desfăşoară, de obicei, în ultimul week-end al primăverii, dar în acest an a fost decalată, din cauza suprapunerii cu alegerile europarlamentare

primar-vorta

O acţiune extrem de populară  până la Revoluţie, a reînviat anul trecut, după o îndelungată perioadă de absenţă. “Primăvara vorţană”, căci despre acest festival este vorba, se va organiza şi în acest an.

Organizare sigură până în 2018

Deşi, conform tradiţiei, manifestarea, una reprezentativă pentru comuna Vorţa, se desfăşoară în ultimul sfdârşit de săptămână al lunii mai, anul acesta va  avea loc ceva mai repede. “Iniţial festivalul “Primăvara vorţană”, aşa cum se obişnuia, urma să desfăşoare în 24 şi 25 mai. Însă, cum pe 25 mai se organizează alegeri europarlamentare, pentru a nu avea niciun fel de discuţii care să implice political, am decis, în Consiliul Local, ca să devansăm această acţiune de tradiţie a comunei noastre, pe care am readus-o în prim plan anul trecut. În acest an festivalul se va desfăşura în zilele de 17 şi 18 mai, urmând a se organiza mai multe manifestări artistice şi sportive, în diferite locaţii din comună, chiar dacă scopul principal al manifestării îl reprezintă promovarea talentelor locale şi perpetuarea folclorului  autentic. Acest festival se va desfăşura, cu siguranţă, până în anul 2018, fiind prins în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, pe care l-am implementat în comuna noastră. Programul activităţilor îl vom stabili în perioada imediat următoare, dar vă invităm , cu mare drag, să fiţi alături de noi şi vă asigur că nici de data aceasta nu veţi fi dezamăgiţi de ceea ce va fi ”, a lansat o o invitaţie de nerefuzat Radu Emil Bureană, primarul comunei Vorţa.

Întâi, însă, munca

Cine crede că la Vorţa reprezentanţii administraţiei publice locale din comună sunt doar cu gândul la distracţie se înşeală amarnic. “Deşi suntem o comună mică după numărul populaţiei, fiind 876 de locuitori conform ultimului recensământ, avem în componenţă 7 sapte, respectiv Certeju de Jos, Coaja, Dumești, Luncșoara, Valea Poienii, Visca şi Vorţa, şi suntem printre cele mai întinse localităţi din judeţul Hunedoara, având o suprafaţă de aproape 103 kilometri pătraţi. Aşa că, în atare condiţii, la noi, când se face curăţenia de primăvară, ca la toţi oamenii gospodari, aceasta este una de durată. Oricum, până la Paşti această operaţiune va fi gata, cu siguranţă, pentru a întâmpina Naşterea Domnului cu o înfăţişare curată, aşa cum se cuvine. În altă ordine de idei, doresc să menţionez faptul că am rezolvat, chiar dacă şi numai parţial, problema cu medicul din comună. În prezent acesta vine o dată pe săptămână la noi, dar sunt speranţe ca, în viitorul apropiat, numărul acestor zile să fie mai mare. Aşa cum se ştie, noi mai derulăm şi proiecte pe fonduri europene, în afara celui legat de implementarea festivalului „Primăvara vorţană”. Astfel, la Centrul de Informare Turistică, care va avea sediul în apropierea căminului cultural din satul de reşedinţă, lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat, apropiindu-se de finalizare, în comuna noastră fiind câteva obiective interesante de vizitat, cele mai atractive fiind cele 4 biserici din lemn, toate fiind monumente istorice. Într-o fază incipientă sunt celelalte două proiecte, respectiv cele privitoare la modernizarea drumurilor de exploataţie forestieră şi la amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în centrul de comună. Pot să anunţ, însă, că, privitor la baza sportivă, am fost informaţi că, în curând, vom avea vizita în teren”, a mai spus primarul din Vorţa, Radu Emil Bureană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + unsprezece =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat