Comuna Blăjeni, între realizări şi planuri de viitor

Primarul aşezării din Ţara Moţilor, Horia Flavius Jurca, face o analiză a activităţii din acest an şi, în plus, dezvăluie şi câteva din proiectele pe care le are în vedere

primar blajeni

Comunităţile rurale, nu doar din judeţul Hunedoara, ci din întreaga ţară, se confruntă cu problemele lor specifice, total diferite de cele de la oraş.

Posibil nou cămin cultural

La fel se întâmplă şi în frumoasa comună hunedoreană Blăjeni, situată în mirifica Ţară a Moţilor. Una dintre problemele cu care se confruntă nu doar locuitorii comunei, ci şi reprezentanţii administraţiei publice locale de aici, este cea legată de situaţia căminelor culturale. „Comuna noastră are în componenţă mai multe sate, aşa cum se ştie. În majoritatea dintre acestea a fost construit, la un moment dat, un cămin cultural. Din păcate, fenomenul de depopulare şi-a pus amprenta şi pe starea căminelor culturale din comună. În prezent, în comună avem, la ora actuală, doar un singur cămin cultural care se ridică la cerinţele actuale, putând găzdui, în bune condiţiuni, activităţile specifice ce se desfăşoară într-o astfel de instituţie, fiind vorba despre cel din Blăjeni. Nu vreau să invoc greaua moştenire, eu fiind la primul mandat de primar, dar celelalte cămine culturale nu pot fi folosite la capacitate maxinmă, ca să spun aşa. O situaţie mai deosebită este la căminul cultural din satul Criş. După calculele ce le-am făcut, rezultă că este mult mai economic să construim un cămin cultural nou decât să-l renovăm pe cel vechi. Este o necesitate pentru comunitatea de acolo şi vom încerca să rezolvăm cât mai curând această problemă. De asemenea, printre planurile de viitor se numără şi depunerea documentaţiei pentru ridicarea unor capele în comună, un alt lucru nu doar necesar, dar şi cerut de Uniunea Europeană, organism din care România face parte de câţiva ani buni”, a declarat Horia Flavius Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Scurt bilanţ

Dacă în această perioadă de final de an se discută despre planuri de viitor, este firesc să se facă şi o analiză a activităţii desfăşurate în 2013. Şi Horia Flavius Jurca, face un scurt bilanţ al realizărilor pe care le-a avut în acest an. „Suntem într-un stadiu avansat cu realizarea stemei comune, care va cuprinde elementele distinctive ale Blăjeniului, respectiv tulnicele, cireşul şi calul alb. De asemenea, s-au derulat mai multe lucrări de modernizare ale unor dumuri, în special pe cel către Reţ, şi aceste ivestiţii vor continua. Totodată, am reuşit, în premieră, să accesăm bani europeni, fiind vorba de 100.000 de euro, destinaţi achiziţionării unui utilaj multifuncţional. Printre alte realizări avute în 2013 aş mai putea menţiona sprijinirea celor din comună care, în premieră, au început activitatea de agricultură ecologică, organizarea unui program destinat tinerilor în vederea valorificării şi recuperării tradiţiilor locale, păstrarea taxelor la nivelul de anul trecut sau înscrierea localităţii în Asociaţia Comunelor din România. Sper ca 2014 să fie un an mai bun. Doresc tuturor Sărbători fericite şi „La mulţi ani” cu sănătate”, a mai spus primarul din Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + șase =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara