Bilanţ: 2013, an cu investiţii utile pentru administraţia din Ilia

În ultimele 12 luni edilii din comuna hunedoreană au reuşit să ducă la bun sfârşit câteva proiecte benefice pentru comunitate

ilia primar

Continuăm, astăzi, să vă prezentăm câteva dintre investiţiile derulate, în cursul acestui an, de către reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna hunedoreană Ilia.

În sprijinul crescătorilor de animale

Dacă în numărul anterior din ZIARUL HUNEDOREANULUI aţi putut citi despre investiţiile privind infrastructura localităţii, acum vă prezentăm realizări şi din alte domenii. „S-au curăţat, în acest an, 200 de hectare de păşuni în toată comuna. Dintre acestea, 45 de hectare sunt în Bretea Mureşană, această suprafaţă fiind efectiv împădurită deja, terenurile respective fiind redate circuitului păşunabil. Consiliul Local Ilia a venit, astfel, în întâmpinarea doleanţelor crescătorilor de animale din comună, care doresc să se asocieze într-o asociaţie specifică. În urma asocierii, vor putea fi arendate păşunile comunale în vederea încasării, de către crescătorii de animale din Ilia, a subvenţiilor acordate de APIA. Personal sper că, prin realizarea asocierii între crescătorii de animale, să se dezvolte şeptelul şi alte activităţi adiacente, lucru care, până la urmă, duce la bunăstarea concetăţenilor mei”, a declarat Marius Gabriel Omotă, primarul comunei Ilia.

Amenajări în interiorul localităţii

Administraţia din Ilia a avut, în acest an, şi alte preocupări, mai ales  în ceea ce priveşte creşterea gradului de confort al cetăţenilor, precum şi siguranţa acestora. „În acest an s-au făcut ample lucrări de întreţinere la reţeaua de iluminat public, care a avut mult de suferit din cauza intemperiilor. În comună sunt, în total, 1320 de lămpi cu becuri, acestea fiind instalate pe fiecare stâlp de pe raza localităţii. În acest an au trebuit să reparăm 400 dintre aceste lămpi cu becuri. Ne-am luptat, efectiv, ca toate becurile să fie funcţionale, mai ales că este bine ştiut faptul că suntem amplasaţi pe un important drum european, şi mă bucur că am reuşit acest lucru, chiar dacă traversăm o perioadă de criză. Iluminatul public ne face o imagine mai frumoasă, dar contribuie şi la ridicarea gradului de confort, precum şi al siguranţei cetăţenilor. De asemenea, tot pentru siguranţa cetăţenilor, în scopul de reducerea pericolului de producere a inundaţiilor, am reuşit, în colaborare cu Apele Române, să decolmatăm o porţiune de circa 5 kilometri, pe pârâul Valea Bătrână, aceste lucrări cuprinzând şi consolidarea malurilor. De asemenea, la confluenţa  dintre Valea Bătrână şi Mureş, la vărsarea pârâului în râu, s-a recalibrat secţiunea de curgere, pe o lungime de 200 de metri. Astfel, s-a redus substanţial riscul de inundaţii, mai ales în zona Valea Lungă. Profit de această ocazie să urez concetăţenilor mei Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizări şi împliniri”, a mai spus primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure         Cavalerii Davelor în Cetatea Devei         Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni         Analfabetism economic sau jaf ca la drumul mare?         Tarife noi de vizitare la muzeele și siturile istorice din Hunedoara         Drumul spre Retezat s-a prăbușit în mai multe locuri