13.000 de molizi plantaţi la Râu de Mori

În comuna din Ţara Haţegului s-au derulat mai multe acţiuni de igienizare a localităţii

rdm-Niculita-Mang 

Acţiunea naţională „Şcoala altfel”, desfăşurată săptămâna trecută chiar înainte de intrarea elevilor în vacanţa de primăvară, se derulează, în mod logic, în toată ţara.

Curăţarea cursurilor de apă

Dacă în unele şcoli activităţile desfăşurate în cadrul programului mai sus menţionat au fost tratate cu mare lejeritate, în alte unităţi de învăţământ acţiunea a dus la realizarea unor lucruri serioase. Aşa s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Râu de Mori. „Aşa cum este bine ştiut. Noi suntem cea mai întinsă localitate rurală din judeţul Hunedoara, comuna Râu de Mori, cu cele 11 sate componente, având o suprafaţă totală de 386,12 kilometri pătraţi, iar la nivel naţional ocupăm locul al treilea din acest punct de vedere. În atare condiţii, noi acordăm o atenţie deosebită păstrării curăţeniei în localitate, şi asta nu doar în satele componente, ci şi în zona de agrement Râuşor, care se află pe raza comunei noastre, precum şi a cursurilor de apă ce străbat aşezările aparţinătoare, desfăşurând activităţi de ecologizare în mod regulat. O ultimă acţiune de acest gen am derulat-o chiar în săptămâna recent încheiată. Astfel, în cadrul programului şcolar naţional „Săptămâna altfel”, elevii de la unităţile de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în comună, precum şi cadre didactice, împreună cu angajaţi ai primăriei, au desfăşurat o amplă campanie de ecologizare pe văile a două cursuri de ape, respectiv pe Râu Mare şi Râuşor. Ţim să le mulţumesc tuturor celor care au participat la această acţiune, desfăşurată acum, în preajma Sfintelor Sărbători de Paşte. Prin această acţiune de ecologizare, dar şi prin altele, pe care le-am derulat în toate satele comunei, cu beneficiarii de ajutor social şi fiuncţionari ai primăriei, reuşim să ne primenim şi să întâmpinăm, în curăţenie, aşa cum se cuvine, marea sărbătoare a Învierii lui Iisus Hristos. Nu vreau să ne îndepărtîm, însă, de capitoul legat de educaţie şi învăţământ fără a menţiona că se continuă, în această perioadă, amenajarea de parcuri şi locuri de joacă pentru copii, în preajma şcolilor din localitatea de reşedinţă şi din satul aparţinător Clopotiva”, a declarat Niculiţă Mang, primarul comunei hunedorene Râu de Mori.

Refacerea pădurii

Legat de parcuri, primarul celei mai întinse comune din judeţul nostru, Niculiţă Mang, are un mare of, pe care ni-l destăinuie. „Am fost acuzat, pe drept, de anumite persoane, care, în mod cert, aveau anumite interese, că sunt împotriva parcurilor, dar, aşa cum reiese de mai sus, acest lucru nu este adevărat. Mai mult, încerc să şi repar răul făcut de alţii. Bunăoară, în ultima perioadă am plantat, pe o porţiune de 5 hectare de teren, un număr de 13.000 de puieţi de molid, acest lucru fiind realizat în perimetrul zonei de agrement de la Râuşor, locaţie care sperăm să capete, cât mai de curând, statutul de staţiune montană, ceea ce ar aduce beneficii întregi localităţi, şi nu doar celor care desfăşoară acolo activităţi din domeniul turismului. Revenind, însă, la acei puieţi de molizi, vreau să subliniez faptul că această acţiune nu reprezintă decât unul dintre paşii făcuţi pentru a reface pădurile defrişate de alţii, unii dintre aceştia, acum, acuzându-mă că nu mă preocupă parcurile, zonele verzi şi mediul înconjurător. Invit pe toată lumea să vadă ce am făcut noi pentru refacerea pădurilor defrişate, de multe ori haotic, şi apoi să se tragă o concluzie privitoare la acest subiect”, a mai spus Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă