Pamflet: O zi din viaţa de muhaia în presă

CE MĂNÂNCĂ COANA MARE? Ca indiciu, tot ce putem divulga ar fi că e asortat cu perje.

CE MĂNÂNCĂ COANA MARE? Ca indiciu, tot ce putem divulga ar fi că meniul e asortat cu perje.

[box border=”full”]Ştirea:

Gazetăreasa Sorina Popa şi sindicalistul (fără sindicat) Marin Mititelu sunt noii vectori de atitudine cetăţenească din judeţul Hunedoara. Cei doi au pus de-o Solidaritate Civică cu pretenţia – chipurile – de a curăţa societatea de lepădături. Da’ de ei cine ne scapă? Pentru că amândoi au intrat în viaţa publică forţând încuietorile cu delaţiuni, trafic de influenţă sau abuz de încredere. E de notorietate că aceşti „apostoli” ai moralităţii sug fraudulos la ţâţa banului public. [/box]

Informaţia care dă de putere

Sorina Popa, o femeie banală (ca înfăţişare şi intelect), învârte pe degete oamenii de stat  (de ambe sexe) din judeţul Hunedoara. Popa face parte din categoria gazetăreselor care comit dezvăluiri fără să fi reuşit o singură investigaţie în toată cariera lor. Cum? Sorina a fost, ani la rând, cel mai eficient vehicul de bârfe. Politicienii „se dădeau în gât” între ei, iar Sorina le lua bani. Urât. Da’ şi prostia costă. Aşa a fost o vreme, cea mai mare parte a ei. De o bună bucată de timp, însă, ziarista a sărit la alt nivel. Nu mai face cămătărie cu bârfe, nici că îşi mai trage comisioane din trădări politice. Mai nou ghidonează licitaţii, dirijează contracte pe bani publici, multiple finanţări. Şi le face pe toate aproape la vedere pentru că ea nu se teme de nimeni şi de ea se tem aproape toţi.

Ziarurile au fost aruncate

O zi din viaţa de muhaia în presă are traseul capricios al vedetei care se află în faţa unui eveniment monden, dar a uitat să-şi lase chiloţii acasă. Până la urmă tot se vede ce-i de văzut, însă un pic mai anevoie, puţintel mai târziu.

Ora 7:30. Prima trezire, preventivă. Verifică dacă a dormit în patul conjugal al altcuiva sau pe divanul personal. Se asigură că va avea o trezire definitivă în poziţia corectă. Muhaiaua de presă (Coana Mare, cum ar veni) se trezeşte întotdeauna cu fundu-n sus. (Ajută în munca cu colegii de redacţie).

Ora 9:30.  Cafeluţa într-un local public (discret, scump şi elegant pentru că vor plăti invitaţii, persoane publice, şefi de instituţii şi politicieni groşi la pungă). Agentul de publicitate prezintă lista suspecţilor care se sustrag de la vămuială. Au prioritate primarii că vin din teritoriu şi directorii firmelor de stat din afara Devei. Clienţii sunt programaţi la audienţe. Fiecăruia i se acordă 15 de minute (cel mult), timp în care e de datoria lor să încheie contracte pentru Coana Mare şi să dea pe goarnă.

Ora 10:30. Pauză de lucru. Muhaiaua lipseşte de la cafenea doar cât să arunce în aer redacţia (să se asigure că toţi ştiu cine-i stăpâna) şi să afle detalii despre subiectele zilei.

Ora 11:15. Audienţe la cafenea. Şantajabilii mai întâi. Ei trebuie să livreze un contract şi minimum două ponturi despre adversari şi prieteni politici. Nenegociabil. Pentru Opoziţie merge şi trocul în natură, cu produse în loc de bani. Farduri, săpun… cafea, săpun… textile, săpun… bonuri de benzină, săpun… la naiba atâta săpun inutil… parfum, spray-uri şi apă de colonie.

Ora 13:30. Prânz la local cu „îmbulinatul” bun al zilei de mâine care scapă, de obicei, doar cu nota de plată.

Ora 15: 40. Audienţe la cafenea. Fără agentul de publicitate care-i plecat pe teren. Se prezintă la raport persoane publice prietenoase de care s-a prins mustrarea Sanepidului şi sunt teribil de interesate să omoare goange şi şobolani cu firma Coanei Mari.

Ora 17:30. Întâlnire civică cu Mututelu la Hunedoara. Sunt analizate dosarele politicienilor, timp în care vor fi delimitate delaţiunile pentru presă de cele destinate justiţiei. Sunt evaluate „ţintele” viitoare şi cârnăţarii predispuşi la o despieliţare imediată. Este primul ceas din zi în care muhaiaua deschide hârdăul cu lovele şi plăteşte consumaţia pentru amândoi. Mututelu doseşte nota de plată să o pună la dosar (pentru orice eventualitate), Coana Mare îl trage pe reportofon (în caz de nevoie).

Ora 19 punct. Muncă de redacţie. Cele mai neinteresante informaţii culese vor fi tratate pe larg în ediţia de mâine a ziarului. Redactarea incorectă a celor trei articole durează până la închiderea ediţiei şi alternează cu „dinamitarea” colegilor de redacţie (să nu uite cine-i stăpâna), după care intră la tăvăleală viaţa privată, parte de univers ce va rămâne pecetluită pe veci.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pamflet: O zi din viaţa de muhaia în presă

  1. Gabriel

    Am vazut ca- pupa-n c/u/r pe senatorul resturilor de-i baga la ala si buzele-nautru. Deci asta-i sorinel amanivela de presa, vehicolul de imagine al seatorului fara votanti. Biine de stiut.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − patru =

ACTUALITATE
Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva         Demers ciudat. Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar         Directoarea șpăgară din Petroșani a fost condamnată         Braconierul oprit cu focuri de armă de poliţistul Roman Murar         Risc de avalanșă în munți         Vânătoare ilegală         Povestea aeroportului InternaŢional sibiu continuă alături de voi         Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical