Pamflet: O zi din viaţa de muhaia în presă

CE MĂNÂNCĂ COANA MARE? Ca indiciu, tot ce putem divulga ar fi că e asortat cu perje.

CE MĂNÂNCĂ COANA MARE? Ca indiciu, tot ce putem divulga ar fi că meniul e asortat cu perje.

[box border=”full”]Ştirea:

Gazetăreasa Sorina Popa şi sindicalistul (fără sindicat) Marin Mititelu sunt noii vectori de atitudine cetăţenească din judeţul Hunedoara. Cei doi au pus de-o Solidaritate Civică cu pretenţia – chipurile – de a curăţa societatea de lepădături. Da’ de ei cine ne scapă? Pentru că amândoi au intrat în viaţa publică forţând încuietorile cu delaţiuni, trafic de influenţă sau abuz de încredere. E de notorietate că aceşti „apostoli” ai moralităţii sug fraudulos la ţâţa banului public. [/box]

Informaţia care dă de putere

Sorina Popa, o femeie banală (ca înfăţişare şi intelect), învârte pe degete oamenii de stat  (de ambe sexe) din judeţul Hunedoara. Popa face parte din categoria gazetăreselor care comit dezvăluiri fără să fi reuşit o singură investigaţie în toată cariera lor. Cum? Sorina a fost, ani la rând, cel mai eficient vehicul de bârfe. Politicienii „se dădeau în gât” între ei, iar Sorina le lua bani. Urât. Da’ şi prostia costă. Aşa a fost o vreme, cea mai mare parte a ei. De o bună bucată de timp, însă, ziarista a sărit la alt nivel. Nu mai face cămătărie cu bârfe, nici că îşi mai trage comisioane din trădări politice. Mai nou ghidonează licitaţii, dirijează contracte pe bani publici, multiple finanţări. Şi le face pe toate aproape la vedere pentru că ea nu se teme de nimeni şi de ea se tem aproape toţi.

Ziarurile au fost aruncate

O zi din viaţa de muhaia în presă are traseul capricios al vedetei care se află în faţa unui eveniment monden, dar a uitat să-şi lase chiloţii acasă. Până la urmă tot se vede ce-i de văzut, însă un pic mai anevoie, puţintel mai târziu.

Ora 7:30. Prima trezire, preventivă. Verifică dacă a dormit în patul conjugal al altcuiva sau pe divanul personal. Se asigură că va avea o trezire definitivă în poziţia corectă. Muhaiaua de presă (Coana Mare, cum ar veni) se trezeşte întotdeauna cu fundu-n sus. (Ajută în munca cu colegii de redacţie).

Ora 9:30.  Cafeluţa într-un local public (discret, scump şi elegant pentru că vor plăti invitaţii, persoane publice, şefi de instituţii şi politicieni groşi la pungă). Agentul de publicitate prezintă lista suspecţilor care se sustrag de la vămuială. Au prioritate primarii că vin din teritoriu şi directorii firmelor de stat din afara Devei. Clienţii sunt programaţi la audienţe. Fiecăruia i se acordă 15 de minute (cel mult), timp în care e de datoria lor să încheie contracte pentru Coana Mare şi să dea pe goarnă.

Ora 10:30. Pauză de lucru. Muhaiaua lipseşte de la cafenea doar cât să arunce în aer redacţia (să se asigure că toţi ştiu cine-i stăpâna) şi să afle detalii despre subiectele zilei.

Ora 11:15. Audienţe la cafenea. Şantajabilii mai întâi. Ei trebuie să livreze un contract şi minimum două ponturi despre adversari şi prieteni politici. Nenegociabil. Pentru Opoziţie merge şi trocul în natură, cu produse în loc de bani. Farduri, săpun… cafea, săpun… textile, săpun… bonuri de benzină, săpun… la naiba atâta săpun inutil… parfum, spray-uri şi apă de colonie.

Ora 13:30. Prânz la local cu „îmbulinatul” bun al zilei de mâine care scapă, de obicei, doar cu nota de plată.

Ora 15: 40. Audienţe la cafenea. Fără agentul de publicitate care-i plecat pe teren. Se prezintă la raport persoane publice prietenoase de care s-a prins mustrarea Sanepidului şi sunt teribil de interesate să omoare goange şi şobolani cu firma Coanei Mari.

Ora 17:30. Întâlnire civică cu Mututelu la Hunedoara. Sunt analizate dosarele politicienilor, timp în care vor fi delimitate delaţiunile pentru presă de cele destinate justiţiei. Sunt evaluate „ţintele” viitoare şi cârnăţarii predispuşi la o despieliţare imediată. Este primul ceas din zi în care muhaiaua deschide hârdăul cu lovele şi plăteşte consumaţia pentru amândoi. Mututelu doseşte nota de plată să o pună la dosar (pentru orice eventualitate), Coana Mare îl trage pe reportofon (în caz de nevoie).

Ora 19 punct. Muncă de redacţie. Cele mai neinteresante informaţii culese vor fi tratate pe larg în ediţia de mâine a ziarului. Redactarea incorectă a celor trei articole durează până la închiderea ediţiei şi alternează cu „dinamitarea” colegilor de redacţie (să nu uite cine-i stăpâna), după care intră la tăvăleală viaţa privată, parte de univers ce va rămâne pecetluită pe veci.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pamflet: O zi din viaţa de muhaia în presă

  1. Gabriel

    Am vazut ca- pupa-n c/u/r pe senatorul resturilor de-i baga la ala si buzele-nautru. Deci asta-i sorinel amanivela de presa, vehicolul de imagine al seatorului fara votanti. Biine de stiut.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + șapte =

ACTUALITATE
O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final         Gunoaiele sufocă șoseaua Hunedoara – Silvaș – Hațeg (VIDEO)         Accident rutier, cu mașina Poliției, într-o intersecție din Hunedoara         Mai puțini credincioși la hramul Mănăstirii Prislop (VIDEO)         TUPEU DE PESEDIST LA ORĂŞTIE. Pe consilierul local Pîndărelu nici Poliţia nu-l poate urni în legalitate         Dosar penal deschis de Parchet, în cazul incendiului de la fabrica din Orăștie