FLORIN CAZACU A DECIS: Municipiul Brad este patria lui Moş Gerilă PAMFLET

FLORIN CAZACU PENTRU BRĂDENI: „Vă plângeţi că-i ger în apartamente în loc să vă mutaţi la frigider unde-i cald şi confortabil”

FLORIN CAZACU PENTRU BRĂDENI: „Vă plângeţi că-i ger în apartamente în loc să vă mutaţi la frigider unde-i cald şi confortabil”

[box border=”full”]Ştirea:

Sunt mai puţin de două săptămâni până să pornească centrala pentru căldură la Brad şi primarul Florin Cazacu nu are nici păcură, nici bani să producă cea mai scumpă gigacalorie din ţară, nici licenţă de operator la energia termică. În schimb, fostul sindicalist livrează „abureli” bune să încălzească electoratul cu precădere în alegeri, că localele se ţin vara şi, după cum bine se ştie, „iarna nu-i ca vara”. [/box]

Primarul Bradului a exersat şi în acest an poziţia milogului: cu o mână întinsă la Guvern pentru bani şi cu cealaltă spre păcura rezervelor de stat. (Nostim e că pe contul de facebook, Cazacu a postat un cerşetor de la care ar avea multe de învăţat.) Exact în momentul în care Guvernul Ponta discuta să-i dea ori ba de pomană, Florin Cazacu îi aburea pe brădeni la televizor cu amintiri din vremea în care nenorocitul de Boc a lăsat oraşul în ger şi pe el, sărman fomist, l-a obligat să înfulece în ilegalitate, pe şest câteva zile bune, când cu greva foamei la primărie. Acum, n-a primit pomană nici de la ai lui şi greva foamei iese din discuţie – Ponta nu poate fi păcălit cu glicemia că trag amândoi la acelaşi ciolan.

În aceste împrejurări Florin Cazacu mai are şansa să facă din Brad patria lui Moş Gerilă.

Scrisoare către Moş Gerilă – Cazacu

„Moş Gerilă, toţi îmi spun

C-ai să ne mai tragi un tun

Şi, din nou, pe timp de ger

Vom dormi ca-n frigider

Însă nu ne-am supăra

De-ar fi ger şi-n casa ta

Unde tu stai în huzur (care se citeşte „mască”)

Şi de noi te doare-n… bască !”

 

Cum sărbătorim ziua de Moş Gerilă

Municipiul Brad are un nume sonor ce face mai uşoară trecerea lui la statutul de patrie a lui Moş Gerilă. Pelerinii pot petrece aici câteva zile de neuitat.

Moş Gerilă, ca şi Cazacu, îşi trage seva din bolşevism şi are ca atribut fundamental impostura, în sensul că realitatea e o mizerie ce trebuie tencuită cu lozinci de mare angajament. Aburelile primarului – energie regenerabilă – asigură căldura oraşului pe timp de iarnă, dar Cazacu trebuie folosit cu moderaţie, având în vedere încălzirea globală şi toate pericolele ce decurg de aici. În ajun de Moş Gerilă gospodinele pregătesc ouă clocite cu care vor arunca în sediile partidelor (altele decât PSD), după un obicei sindicalist din perioada mineriadelor timpurii. Chiar dacă e sărbătoare însemnată cu seceră roşie, Moş Gerilă este zi de post negru. De Moş Gerilă sunt venerate pisicile, semn al bunăstării care vine de la primărie.

Povestea pisicii pierdute (adaptare după fapte reale)

Mâţa primarului Florin Cazacu a sărit pe neştiute în duba cu scule a unor meseriaşi care au cărat-o fără să ştie câţiva zeci de kilometri. Întâia felină a Bradului a început să se agite în dubă până au prins de veste muncitorii. Când au deschis duba să vadă cine împrăştie sculele, mâţa a tulit-o şi n-a mai apărut niciodată. În casa primarului era jale mare.

Nu se ştie cum, după o vreme, a mers vestea că instalatorii au ciordit puricoasa familiei Cazacu. De la jale la tămbălău n-a mai fost decât un pas. Cazacu a reclamat furtul şi poliţia a deschis un dosar penal. În plângerea sa, primarul s-a constituit parte civilă şi a pretins daune materiale pentru mâţă în valoare de o sută de milioane de lei vechi. Atâta zice el că a cheltuit cu mâncarea şi medicamentele în cei patru-cinci ani în care felina i-a colorat viaţa. Câţi părinţi care nu au pe mână tot „mălaiul” Bradului se pot lăuda că investesc atâta bănet în copiii lor?  Cum să nu votezi primar un om care pune atât de mult preţ pe o vietate? Bradul e prea mic pentru un om ca-Cazacu. Mai bine s-ar muta în Stalingrad.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “FLORIN CAZACU A DECIS: Municipiul Brad este patria lui Moş Gerilă PAMFLET

  1. motu

    Ha,ha,ha!Un pamflet foarte reusit!Ce vor mai rabda de frig fraierii de bradeni care l-au votat pe Cazacu si care au votat U.Se.Le.Acum nu mai poate da vina pe dl.Boc ci doar pe propria sa prostie!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara