DESPRE CONSTRUIREA UNUI FAST-FOOD ÎN PARCUL CORVIN. Nicolae Schiau: „Au înnebunit salcâmii!!! Jur că se credeau plăcinte”

Pamflet

[box border=”full”]Ştirea:

Fostul primar Nicolae Schiau se spovedeşte pentru invazia betoanelor din Parcul Corvin. Acum când dărăpănătura de făgădău din parc a încins spiritele la Primăria Hunedoara, Schiau zice că vina aparţine în foarte mare măsură influentului PDL-ist Ioan Dan, că-i neserios. Partea de sminteală neconsumată de Dan – în opinia fostului primar – ar trebui împărţită frăţeşte (jumi-juma) între el şi consilierii locali de la vremea anului 2005. Generos, Schiau mai dă din ce-i a lui subalternilor din primărie care au scris prost contratul de asociere cu Proiect Design. După ce trage linie şi scade, lui îi mai rămâne doar că a semnat ca primarul. Atât. [/box]

Pentru cei care nu ştiu subiectul:

Firma controlată de pedelistul Ioan Dan (Proiect Design) s-a asociat cu primăria (Hunedoara) aflată sub descălecatul portocaliului Nicolae Schiau ca să trântească raiu-pe-pământ în Parcul Corvin şi o ospătărie numai cu de-ale gurii, ca pentru alcoolicii anonimi. La opt ani de la facerea târgului, Proiect Design ar lăsa raiul în seama Celui de Sus, să rămână ei, afaceriştii, numai cu prăvălia, una bună pentru paranghelii cu nunţi şi alte zaiafeturii de largă respiraţie comunitară, pe terenul primăriei şi fără nicio obligaţie faţă de hunedoreni.

Mici păcate, mari împliniri

În zicerile sale, Nicolae Schiau amestecă neadevăruri cu lucruri spuse doar pe jumătate. Mai întâi el spune că afacerea i s-a părut faină pentru că avea experienţa anterioară a celor două asocieri cu Ovidiu Crişan (tot PDL, la Park Place şi cu Central Parc). În realitate afacerea „Parcul Corvin” s-a făcut între cele două care – într-adevăr – produc şi pentru Primăria Hunedoara. Mai mult, Central Parc ar fi putut avea aceeaşi soartă ca Parcul Corvin (cât pe ci să încapă pe mâna lui Ioan Dan), dacă nu se opunea Crişan pe care îl doare-n başcheţi de disciplina de partid.

Apoi, Nicolae Schiau zice că la asocierea cu Dan a avut de model contractul de la Park Place. Fals pentru că, prin comparaţie, la Parcul Corvin lipsesc elemente esenţiale de detaliu privind dimensiunile construcţiei şi altele (am mai zis, nu mai despicăm firul).

Fostul primar PDL mai spunea că Ioan Dan a făcut lobby (româneşte asta se traduce şi acum tot cu trafic de influenţă) la consilieri, dar a uitat (cel puţin o vreme) să aducă în discuţie faptul că soţia sa a fost plătită de Dan prin firma Cilindrul Călan.

Anotimpul în care înfloresc salcâmii… beton!

La trei luni după semnarea contractului dintre primărie şi Proiect Design, Guvernul dăduse o ordonanţă prin care nimeni nu mai avea voie să intre cu buldozerul în zonele verzi. Parcul Corvin a fost mutilat la câteva zile după publicarea actului normativ. 24 de salcâmi au fost raşi din topor de pe 1.000 de metri pătraţi de parc. În luna mai (da-da, exact atunci când înfloresc salcâmii), când încă nu intraseră betonierele în parc, primarul Nicolae Schiau a emis autorizaţia de construcţie pentru hardughia colegului său de partid. Şi de aici, Dumnezeu cu mila.

 

Au înnebunit salcâmii
De atâta primăvară,
Umblă despuiaţi prin ceruri
Cu tot sufletu-n afara

(www.youtube.com/watch?v=xgAgJIRj3WU)

 

Drept la replică

Io, Nicolae Schiau, având ocupaţia de fost primar, cer să mi se dea dreptul de a zice ce-am de zis: „Sunteţi răi, vânduţi şi dezinformaţi sărmana noastră opinie publică, domnilor ziarişti. (Vă zic „domni” că-s io domn, nu c-aţi merita – porcilor!!!) Da’ Domnu-i sus şi vede… Cum ar zice marele Al. Vlahuţă: „Adevărul poartă mini ca să se vadă că minciuna nu are picioare lungi” (Eeee? Pe asta n-aţi ştiut-o… Mai citiţi!!!). Deci, nu, nu e adevărat că am luat salcâmii ăia la mărunţit cu securea. Nu domnilor, eu nu sunt din topor. Dacă mă cunoşteaţi cât de cât ştiaţi că am Stihl şi că lucrez numai cu Bosch(i).  Cu salcâmii, dacă vreţi să ştiţi, am luat ţeapă: banditu’ de Dan mi-a ţinut soţia în pită până i-am dat parcu’ şi pe-ormă gata cu para-ndărătul. Am plătit scump. Faceţi socoteala: 24 de salcâmi egal cu 1.600 voturi în minus. Cu cât m-a bătut Ovidiu Hada. Acu’ puteam fi io în locul lui… Meritam să fiu… Da’ de asta nu scrieţi nimic… Eeee?  Vă arăt io scris pe contul de FB. Cum zicea luceafărul poeziei M. Eminescu în fabula „Ce te legeni corbule”: Las’ că vine şi vremea mea!!!!”

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “DESPRE CONSTRUIREA UNUI FAST-FOOD ÎN PARCUL CORVIN. Nicolae Schiau: „Au înnebunit salcâmii!!! Jur că se credeau plăcinte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”