DESPRE CONSTRUIREA UNUI FAST-FOOD ÎN PARCUL CORVIN. Nicolae Schiau: „Au înnebunit salcâmii!!! Jur că se credeau plăcinte”

Pamflet

[box border=”full”]Ştirea:

Fostul primar Nicolae Schiau se spovedeşte pentru invazia betoanelor din Parcul Corvin. Acum când dărăpănătura de făgădău din parc a încins spiritele la Primăria Hunedoara, Schiau zice că vina aparţine în foarte mare măsură influentului PDL-ist Ioan Dan, că-i neserios. Partea de sminteală neconsumată de Dan – în opinia fostului primar – ar trebui împărţită frăţeşte (jumi-juma) între el şi consilierii locali de la vremea anului 2005. Generos, Schiau mai dă din ce-i a lui subalternilor din primărie care au scris prost contratul de asociere cu Proiect Design. După ce trage linie şi scade, lui îi mai rămâne doar că a semnat ca primarul. Atât. [/box]

Pentru cei care nu ştiu subiectul:

Firma controlată de pedelistul Ioan Dan (Proiect Design) s-a asociat cu primăria (Hunedoara) aflată sub descălecatul portocaliului Nicolae Schiau ca să trântească raiu-pe-pământ în Parcul Corvin şi o ospătărie numai cu de-ale gurii, ca pentru alcoolicii anonimi. La opt ani de la facerea târgului, Proiect Design ar lăsa raiul în seama Celui de Sus, să rămână ei, afaceriştii, numai cu prăvălia, una bună pentru paranghelii cu nunţi şi alte zaiafeturii de largă respiraţie comunitară, pe terenul primăriei şi fără nicio obligaţie faţă de hunedoreni.

Mici păcate, mari împliniri

În zicerile sale, Nicolae Schiau amestecă neadevăruri cu lucruri spuse doar pe jumătate. Mai întâi el spune că afacerea i s-a părut faină pentru că avea experienţa anterioară a celor două asocieri cu Ovidiu Crişan (tot PDL, la Park Place şi cu Central Parc). În realitate afacerea „Parcul Corvin” s-a făcut între cele două care – într-adevăr – produc şi pentru Primăria Hunedoara. Mai mult, Central Parc ar fi putut avea aceeaşi soartă ca Parcul Corvin (cât pe ci să încapă pe mâna lui Ioan Dan), dacă nu se opunea Crişan pe care îl doare-n başcheţi de disciplina de partid.

Apoi, Nicolae Schiau zice că la asocierea cu Dan a avut de model contractul de la Park Place. Fals pentru că, prin comparaţie, la Parcul Corvin lipsesc elemente esenţiale de detaliu privind dimensiunile construcţiei şi altele (am mai zis, nu mai despicăm firul).

Fostul primar PDL mai spunea că Ioan Dan a făcut lobby (româneşte asta se traduce şi acum tot cu trafic de influenţă) la consilieri, dar a uitat (cel puţin o vreme) să aducă în discuţie faptul că soţia sa a fost plătită de Dan prin firma Cilindrul Călan.

Anotimpul în care înfloresc salcâmii… beton!

La trei luni după semnarea contractului dintre primărie şi Proiect Design, Guvernul dăduse o ordonanţă prin care nimeni nu mai avea voie să intre cu buldozerul în zonele verzi. Parcul Corvin a fost mutilat la câteva zile după publicarea actului normativ. 24 de salcâmi au fost raşi din topor de pe 1.000 de metri pătraţi de parc. În luna mai (da-da, exact atunci când înfloresc salcâmii), când încă nu intraseră betonierele în parc, primarul Nicolae Schiau a emis autorizaţia de construcţie pentru hardughia colegului său de partid. Şi de aici, Dumnezeu cu mila.

 

Au înnebunit salcâmii
De atâta primăvară,
Umblă despuiaţi prin ceruri
Cu tot sufletu-n afara

(www.youtube.com/watch?v=xgAgJIRj3WU)

 

Drept la replică

Io, Nicolae Schiau, având ocupaţia de fost primar, cer să mi se dea dreptul de a zice ce-am de zis: „Sunteţi răi, vânduţi şi dezinformaţi sărmana noastră opinie publică, domnilor ziarişti. (Vă zic „domni” că-s io domn, nu c-aţi merita – porcilor!!!) Da’ Domnu-i sus şi vede… Cum ar zice marele Al. Vlahuţă: „Adevărul poartă mini ca să se vadă că minciuna nu are picioare lungi” (Eeee? Pe asta n-aţi ştiut-o… Mai citiţi!!!). Deci, nu, nu e adevărat că am luat salcâmii ăia la mărunţit cu securea. Nu domnilor, eu nu sunt din topor. Dacă mă cunoşteaţi cât de cât ştiaţi că am Stihl şi că lucrez numai cu Bosch(i).  Cu salcâmii, dacă vreţi să ştiţi, am luat ţeapă: banditu’ de Dan mi-a ţinut soţia în pită până i-am dat parcu’ şi pe-ormă gata cu para-ndărătul. Am plătit scump. Faceţi socoteala: 24 de salcâmi egal cu 1.600 voturi în minus. Cu cât m-a bătut Ovidiu Hada. Acu’ puteam fi io în locul lui… Meritam să fiu… Da’ de asta nu scrieţi nimic… Eeee?  Vă arăt io scris pe contul de FB. Cum zicea luceafărul poeziei M. Eminescu în fabula „Ce te legeni corbule”: Las’ că vine şi vremea mea!!!!”

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “DESPRE CONSTRUIREA UNUI FAST-FOOD ÎN PARCUL CORVIN. Nicolae Schiau: „Au înnebunit salcâmii!!! Jur că se credeau plăcinte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție