Copiii din flori ai ceauşismului şi poprirea alocaţiilor

pamflet psd alocatii

Ştirea:

Parlamentarii PSD vor pensii speciale (nesimţite?), dar se împotrivesc unui act reparatoriu ce vizează alocaţia pruncilor. „Mi-am lămurit toţi colegii de la PNL din Comisia de buget-finanţe că Ordonanţa 124/2011 a fost o mare greşeală. Conform acestui text de lege, nici măcar amărâta aceea de alocaţie pentru copii, 42 de lei, nu se plăteşte dacă părintele este dator la bugetul local. Principial, banii ar trebui să fie ai copiilor, cum să-i execuţi?! Am vrut să corectez asta. A venit reprezentantul Guvernului şi s-a opus, drept pentru care toţi colegii PSD din comisie au votat împotrivă. Cum să-mi treacă prin cap că PSD-ul se va opune să corectăm o tâmpenie a guvernului Boc?! Tocmai am pierdut la o diferenţă de un vot! Halal social democraţie!”, scria deputatul Carmen Hărău pe contul de facebook în urmă cu câteva zile.

Cu mici excepţii, deputaţii hunedoreni îşi iubesc copiii. După cum se va putea deduce şi din stenogramele şedinţei grupului parlamentar, pesedişti din judeţul Hunedoara sunt în favoarea alocaţiilor fără poprire.

„Noi în anul 2000 când nu vom mai fi copii”

Sunt copiii din flori ai ceauşismului. Sensibili, inocenţi, cutezători… Sunt deputaţii hunedoreni ai social-democraţiei. Fără ei, lumea ar fi lipsită de animaţie ca o grămadă de bălegar fără râme, cum frumos se exprima un procuror posedat de Hemingway („Bătrânul şi marea”) şi de peştii mari. „Vezi tu, cu plevuşca dăm la balene. Da’ fără râmele care-o agaţă, lumea ar fi în mare rahat”, îmi zice „omul legii”, în timp ce-mi deşartă în braţe câteva delaţiuni în care cred că a băgat şi de la el, fiindcă ăştia nu sunt pesediştii pe care-i ştiu eu.

Fila 5. Ambiental. Sediul PSD Hunedoara

(În prima parte a şedinţei s-a discutat despre dezastrul financiar înregistrat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH), cum să fie aruncat eşecul în cârca opoziţiei şi să se şteargă urmele căpuşelor pesediste din radiografia falimentului. Înregistrarea ambientală a fost compromisă, în mare parte, din cauza numitului Banciu Radu care, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, a familiarizat demnitarii PSD cu lanţul de closet, instruindu-i în mod subversiv să zădărnicească eforturile noastre prin repetate extrageri la WC. Acurateţea interceptărilor a devenit posibilă abia după ce am provocat o avarie la sistemul de alimentare cu apă.)

Deputat-şef Laurenţiu Nistor: Drajii miei, discutăm acum despre votul pentru alocaţiile copiilor şi pensiile noastre…

Deputat începător Sorin Marica: Am luat bilele acasă, să învăţ cum să le bag. Pot să votez?

Deputat-şef Laurenţiu Nistor: Nu încă, nu aici! Suntem la partid. Îţi zic io când şi unde. Aşa… Zic să nu lăsăm statul să ia alocaţia copiilor cu părinţi datornici.

Deputat penal Mircia Muntean: Io-s datornic, de la şpaga Shell. 330 de mii de dolari. Să mi-i tragă din alocaţie. Restu’ să plătească Jenică, şoferul, că el a condus…

Deputat sub acoperire Natalia Intotero: Eu aş aloca în ăia mai trecuţi… Contaţi pe votul meu când ajungeţi cu discuţia la pensii. Vrea cineva o cafea?

Deputat începător Sorin Marica: Eu vreau şi alocaţie la pensie. Am bilele la mine, da’ una s-a murdărit. Îi neagră. Pot să votez?

Deputat „Asociaţie familială” Cristian Resmeriţă: N-auzi, mă, că-ţi spunem noi când? Pe mine nu mă lasă părinţii să votez cum vreau, dar (dacă-i vot secret şi nu mă pârâţi) sunt „pentru”.

Deputat începător Sorin Marica: Şi eu sunt „pentru”, dar am pierdut bila curată. Pot să o spăl pe asta şi să votez?

Fila 10. Deputatul Nistor şi ţara

„Alocaţia copiilor e sfântă, bă! Nu te atingi de ea nici cu slujbe. Fiică-mea cea mare şi-a luat vilă în Geoagiu Băi cu banii strânşi din alocaţia pe jumătate de an. I-am zis: Îs banii tăi, faci ce vrei cu ei. Poţi să-i ţii în puşculiţă ca fata învăţătorului sau să pariezi pe Drupo, firma de construcţii cu care trag eu canalizarea în comună. A ales corect şi acum are vila ei în staţiune. De aia şi zic: Bă, alocaţia ori rămâne pe mâini bune, ori să se ducă dracului înapoi la stat. Am scris şi o interpelare pe chestia asta. „Apreciem că formula de repartizare a bugetului de stat pe anul 2015 a fost una de succes pentru 90 la sută din localităţile ţării, însă unele localităţi au fost grav afectate din punct de vedere financiar”.  Io zic că la ăia afectaţi să se completeze veniturile din alocaţii. Că ţara trebuie să funcţioneze, bă!”

Fila 11. Deputatul Cristian aproape de Resmeriţă

„Tata o zis că mă trimite la Bucureşti cu trenul, la a doua, dacă votez să nu se mai poprească alocaţia copiilor de la părinţii rău-platnici. Zice că hoţii de părinţi nu plătesc dările la bugetul local numai dacă le bagi sula-n coaste. Că de când cu Gala Bute la DNA ni-o scăzut cota la para-ndărăt. Tata-primarul dă contracte şi sub douăzeci la sută şi, dacă nu se schimbă ceva, o să ajungă ca ultimul om, să atribuie lucrările „pe bune”. O să râdă toţi primarii de el. Nu pot să-i fac una ca asta”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Câți hunedoreni au votat la alegerile europarlamentare și la referendumul de duminică         Alegeri 26 mai 2019. HUNEDOARA, ORA 16: Euro-parlamentare – 32,11%, Referendum – 25,21%         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Sentință definitivă pentru Radu Horia Camil, acuzat de trafic de comori dacice. A fost achitat pentru a doua oară         Accident rutier grav pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor