Pixul negru. Iorgu Iordan şi Noam Chomsky nu se contrazic!…

editorial (2)Marea Doamnă a Literaturii Române, Ileana Vulpescu, stăpâna “Artei conversaţiei”, auzind o realizatoare tv că spune:”E o modă anglizantă”, a replicat:”E moda tâmpeniei şi a inculturii!” Şi, tot aşa, îşi reaminteşte că profesorul dânsei, academicianul Iorgu Iordan, i-a atras o dată atenţia:”Ai să vezi dumneata c-or să fie mai mulţi doctori decât miliţieni”.Acum, miliţieni nu mai sunt, dar moda doctorilor începuse de pe atunci…Azi se cheamă poliţişti. Şi sunt şi mai mulţi decât miliţienii! Dar şi doctori sunt mai mulţi…Nota bene: Aici nu vorbim de medici!
Dar, aici se întâlnesc teoreticianul critic al democraţiei, Noam Chomsky, şi academicianul Iorgu Iordan cu observaţia Doamnei Ileana Vulpescu. Vorbind despre moda tâmpeniei şi a inculturii. Citiţi, sau recitiţi, aceste trei porunci din celebrul şi deranjantul Decalog al profesorului american la MIT (Massachusetts Institute of Technology):
7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal pentru a ţine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă. Pentru aceasta trebuie încurajate financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei.Să-i stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.(Aici intră practica tv. de stresare şi alarmistă, de înspăimântare a populaţiei cu orice prilej! De la starea meterologică la catastrofe imaginare sau exagerate).
Toate se produc cu un succes incontestabil în România! Dar nu numai la noi. Că nu românii au inventat manipularea şi imbecilizarea maselor. Ci, doar le-au importat. Iar la asta, la însuşirea şi patentarea a tot ce e mai uşor, dar şi mai rău, suntem doctori! Tot plagiatori, dar doctori! Americanii au inventat “corectitudinea politică”, şi sunt chiar mai zeloşi decât românii! Care încă nu au schimbat numele “Ţiganiadei”. Dar ei au scos din scrierile lui Mark Twain cuvintele negru, negrotei, cioroi… O facem şi noi în prezent cu ţiganii! Rebotezaţi rromi. Pentru corectitudinea politică ?! Nu! De proşti!
Aşa, suntem împărţiţi în două cete:”Inelighenţia Neamului”, vreo 400. Elite fără operă, audienţă 1 la 1, adică ei în de ei. “Lumea lui Măruţă”, vreo 100, de la Guţă la Băsescu, navetişti între vreo 15 emsiuni tv., fiecare cu milionul ei de fani, şi-n două gazete colorate, singurele cu tiraje de peste 150000 exemplare. Restul…România tăcută! Care tace şi face. Şi suportă!…

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Pixul negru. Iorgu Iordan şi Noam Chomsky nu se contrazic!…

  1. Alinutza

    Nenea Stanciu, eu cred ca “Tiganiada” e un titlu nepotrivit si jignitor, in special pentru capitala si zona de sud a tarii. Sper ca in urmatoarele editii ale manualelor scolare titlul scrierii respective sa fie “Rromaniada”. Nu e asa de greu pentru ca si bunica spunea ca prin anii ’50 toate marile inventii ale omenirii erau facute de savanti sovietici

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − unu =

ACTUALITATE
Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour