Pixul negru. Aţi auzit de vreun hoţ mai…hoţ ca Statul???

editorial (2)Ne năpădesc, mai rău ca buruienile, hoţii! Jefuitorii, tâlharii…Individuali şi clanuri. Mafiote, ţigăneşti, mă rog, rrome, dar şi amestescate, transnaţionale. Ne diriguiesc viaţa, soarta! Ba chiar şi politica de stat. Este bucuria televizuinilor să constate că puşcăriaşii eliberaţi dau iama pe străzi, asupra neputincioşilor şi-i jefuiesc. Dar, ce voiaţi să facă? Să ia drumul mânăstirilor şi să bată toaca la vecernie pentru o zeamă de linte? În anii de puşcărie s-au perfecţionat, şi-au dat masterate şi doctorate în materie! De fapt, ăştia ar fi chiar suportabili! Comparativ cu furtul de Stat! De către Stat. De la oamenii lui, de la populaţie, de la cetăţeni, de la fiecare dintre noi! Furtul oficial. Legalizat şi parafat. Inclusiv cu aprobări europene şi nord-atlantice! Acum, dacă vreţi amănunte, Vă rog apelaţi la propriile informaţii şi amintiri.
Personal, nu pot să uit şi să iert vreodată marele jaf naţional al Statului Român asupra Fondului de Pensii. Constituit din banii legal reţinuţi de la peste 9-10 milioane de salariaţi, lună de lună, an după an, zeci de ani! La care s-au adăugat alte sume din aşa-numita “pensie suplimentară”! Un buget uriaş, o comoară naţională, proprietatea celor care au contribuit la acumularea ei! Dată în administrarea unui organism al Statului. Dar, Statul, incapabil să producă bani, a naţionalizat Fondul de Pensii! L-a inclus în Bugetul Naţional consolidat! Un furt fără precedent! Mai mult! O parte a fost dată în administrarea privată a unor “speciaşlişti” în…investiţii:”fonduri private de pensii”.Iar actualii salariaţi, câţi mai sunt, nu vor avea pensii! Să mai contnuăm?
Poftiţi! Banii păgubiţilor la FNI, pe garanţiile unei instituţii financiare a Statului, de cel mai bun renume, CEC! Încă nu au fost restituiţi celor care deţin hotărâri judecătoreşti defintive de 3-5 ani! Sau, când aţi plătit taxa de înmatriculare, sau poluare, sau ecologică (la denumiri pentru motivarea furtului de Stat imaginaţia funcţionează!), a unei maşini, aţi achitat sume mari pe loc, cash! Acum, când Mama Europa l-a prins la ciordeală, Statul nostru drag ni-i restituie, după ce plătim avocaţi şi cheltuieli de judecată, dar eşalonat, în rate anuale, timp de cinci ani! Ce mafiot, cărui cămătar ar îndrăzni măcar să-i puie mintea la o aşa nouă hoţie!? Şi, tot hoţie se cheamă şi practica primăriilor, inclusiv a Devei, de a-şi trage şi ele un ban necinstit din amendarea…amendaţilor la Legea taxei de drum. Adică, o contravenţie sancţionată de două ori! Hoţie “legală”,dar prea gogonată şi s-a abrogat. Dar banii furaţi până la abrogare???
N-am pomenit noul nume al jafului naţional:”privatizarea”!…
Iar pe Statul Român noi îl naştem, creştem, îngrăşăm…

Comentarii FB

comentarii
4 Răspunsuri la “Pixul negru. Aţi auzit de vreun hoţ mai…hoţ ca Statul???

 1. deveanu

  Statul este o notiune abstracta. In realitate, el este reprezentat de cei pe care tot noi i-am ales. E drept ca nu am avut pe cine sa alegem deoarece erau “toti o apa si-un pamant.” Insa tot guvernele succesive au fost, sunt (eu sper ca nu vor mai fi, desi nu stiu cine altii) cele care au organizat acest jaf in folosul lor si al sustinatorilor lor. Acum se vede situatia reala cand DNA-ul (fie-i numele laudat!) a inceput sa ii salte. Sa vedem ca face Coana Justitie…

  Răspuns
 2. Nicolae Stanciu Autor articol

  Mă bucur că, în sfârşit, sunteţi de acord cu mine. În sensul că aţi susţinut, de vreo trei ori, că Statul ne fură…Nu am făcut parte din nici un cor al bocitoarelor, şi sunt deja imun la plăcerile Dv. de a jigni şi porcăi…Cu dreptul anonimului! Cât despre privatizare, am fost printre primii care chiar am crezut că ăsta e viitorul! Şi am pornit o afacere pe cont propriu, în iulie 1990, o gazetă săptămânală “SPORT- luni seara”, pe care Statul, condus de Iliescu şi P. Roman, nou chitit pe democraţie, a omorât-o, aidoma altor 20 de publicaţii, ce se tipăreau la vechea tiparniţă deveană. Prin …liberalizarea preţurilor şi tarifelor, iar Sechelariu, “proprietarul” Fabicii de hârtie Letea Bacău, “privatizată” cum Vă place Dv., scumpea lunar hârtia de ziar, de la sub 4 lei când am pornit la 86 de lei kg. după un an! În timp ce salariaţii din fabrică pretindeau 1 leu pe kg., pentru a da de-a dura sulul de hârtie, circa 450 kg., din depozit la rampă…Asta e privatizarea pe care o înjur. Am crezut că înseamnă să-ţi câştigi exuistenţa printr-o activitate productivă proprie, nu prin vânzarea întreprinderilor existene. Care nici nu mai există…Dar e mai lesne să fii…contra!

  Răspuns
  1. gicacontra

   Va precizez ca daca eu zic ca statul fura in situatia X, in care dvs. sustineti ca are dreptate si daca dvs. ziceti ca statul fura in situatia Y, cand eu sustin ca are dreptate nu inseamna ca suntem de acord.
   Ca sa fiu mai explicit, in cazul cu esecul dvs. antreprenorial, sustineti ca vinovat este statul condus de Iliescu si Roman, care a permis cuiva sa scumpeasca hartia de la 4 la 86 lei/kg., ceea ce a dus la decesul a cca. 20 publicatii locale. Eu va indemn sa va intrebati daca nu cumva tocmai existenta celor 20 publicatii locale (dintre care, sunt sigur, cel putin 19 erau cele mai frumoase si destepte), carora se adaugau cel putin tot atatea in fiecare dintre celelalte judete a condus la existenta unei cereri fantastice de hartie, care a permis cresterea pretului acesteia pe piata. In aceasta situatie, a decis piata si dvs. sustineti ca statul a gresit permitand asta. Alternativa pe care o sustineti dvs. este ca ar fi fost corect ca statul sa fii decis el care dintre cele 20 publicatii meritau sa primeasca hartie cu 4 lei/kg.
   Dar ce va impiedica acum, cand o simpla cautare pe net va ofera zeci de furnizori de hartie si de servicii tipografice moderne la preturi foarte competitive, sa reluati demersul? Aaa, era sa uit! Exista o competitie acerba intre furnizorii de presa tiparita si nici statul (cu exceptii pe plan local pentru stiti dvs. cine) nu decide ce publicatii sa se cumpere!

   Răspuns
 3. gicacontra

  Sunteti complet rupt de realitate: sistemul romanesc de pensii n-a functionat niciodata si nu functioneaza nici acum dupa principiul acumularii, ci dupa cel al solidaritatii (mai pe intelesul dvs., cam dupa ala care ia de la unii dupa puteri si da la altii dupa nevoi), cu chiu cu vai incercand unii mult huliti sa-l aplice uniform pe cel al contibutivitatii (aici, daca imi aduc bine aminte, v-ati alaturat corului bocitoarelor de grija pensioarei unui anumit zburator, caruia niste nesimtiti au avut tupeul sa-i reduca “dreptul castigat” de la vreo 5.000 euroi/luna la o pensie de vreo 4 ori mai mare ca pensia medie, conform contributivitatii).
  Doar pensiile private, pe care dvs. le blamati, aplica principiul corect al acumularii, iar hotia e a statului, doar ca in sensul in care OBLIGA orice cetatean sa contribuie la sistemul de pensii de stat (aici, iarasi habar n-aveti: BASS este complet separat de bugetul de stat – astea si aprobandu-se anual prin doua legi separate) si nu in sensul in care permite existenta fondurilor private de pensii. Nu, mersi statule! Lasa-mi mie banii pe care mi-i furi din munca mea si eu nu-ti cer pensie si voi avea eu grija, in mod sigur mai bine decat tine, de batranetea mea.
  P.S.
  Nu strica ca, inainte de a pomeni noul nume al jafului national – “privatizarea”, sa pomenim vechile nume ale “dreptatii si justitiei sociale” – nationalizare si colectivizare.
  Ai dracu’ americanii astia: se chinuie unu de vreo 5 ani sa dea la tot poporu asigurari de sanatate si aia nu si nu, doar din sanatoasa aversiune fata de orice lucru caruia statul vrea sa-i adauge atributul de obligatoriu si din aplecarea spre valoarea numita libertate, lasand ca de implementarea celorlalte doua “valori” ale celebrei triade sa se ocupe (sub o forma sau alta cam cu acelasi instrument caracteristic), creatorii si admiratorii lor.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”