PE CONTRASENS. Şatra ţigănească relansează rasismul în Europa

editorialFranţa expulzează ţigani români. Privesc cu zâmbetul maliţios al celui mic şi apostrofat acest scandal european în care „maestrul” orgolios al multiculturalismului, Franţa, dă în gropi.

Că,    s-avem pardon!, dar, în ultimii ani, ni s-au dat lecţii despre cum se integrează ţiganii de ne-a ieşit pe ochi. Nu am scos-o la capăt,  şi nu ştiu cum, da’ până la urmă, parcă ne integrează ei pe noi. Dar asta e o altă discuţie. Chestiunea este că, în „problema romilor”, nu reuşesc nici armatele de „lectori ai integrării” din Occident să iasă la liman la ei acasă. Au dat-o de gard magistral la proba de lucru la care gitanii călători i-au pus. Nu-i pot integra nici ei! Îi dezintegrează în deportări supravegheate de jandarmi.

Merci ! Aşa puteam şi noi să-i trimitem în ţarcuri, dar ce ne-am fi auzit de la Bruxelles, Paris, Londra nici nu vreau să ştiu! Pe bună dreptate ! Cu ce drept să-i trimiţi!!?? Ce suntem noi, Franţa, ca să ne permitem trimiteri în ţarc?! Da, în ţarc, pentru că pe modelul integrat UE, România este ţarcul în care Franţa trimite forţat ţiganii.

Ca să nu mai vorbim de mizeria de viaţă pe care romii ăştia o au la Paris, Lyon sau Marsilia ! Dacă nu ar fi ceva de tipul „revanşa prostului”, acum ar fi momentul oportun ca una din televiziunile româneşti să tragă,  aşa cum au făcut la noi „France 24” sau „BBC”-ul ,  un documentar-şoc despre promiscuitatea subumană a cetăţenilor europeni de la marginea metropolelor franceze şi incapacitatea autorităţilor din Hexagon de a integra această populaţie.

Da, cetăţeni europeni şi liberi, că nu am aderat la Uniunea Europeană fără pirande şi gabori. Teoria, ce ni se predă ca la biserică de la Bruxelles, aşa spune ! Valorile noastre sunt şi ale lor, principiile noastre sunt şi ale lor, cetăţenii noştri sunt şi ai lor, deci ţiganii noştri sunt, evident,  şi ai lor.

Atenţie însă ! Nu trebuie hulită această politică oficială ! Ea e singura care mai pune cât de cât capacul pe cutia Pandorei din care împinge să iasă din nou la lumină stafia rasismului în Europa. Crusta de securitate a acestei politici corecte, pro-minorităţi,  este însă tot mai uşor de spart. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, o face chiar acum aruncând peste graniţă cetăţenii de etnie romă. A fost destul ca un oficial de rang mare să lanseze petarda, pentru ca 77 la sută din francezi să aplaude epurarea etnică a romilor. Un procent apropiat de cele 80 de procente care în anii treizeci erau de părere că evreii sunt greu de integrat.

Că te şi întrebi cu groază deja pentru cine urmează să mai bată clopotele în Europa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!