PE CONTRASENS. Şatra ţigănească relansează rasismul în Europa

editorialFranţa expulzează ţigani români. Privesc cu zâmbetul maliţios al celui mic şi apostrofat acest scandal european în care „maestrul” orgolios al multiculturalismului, Franţa, dă în gropi.

Că,    s-avem pardon!, dar, în ultimii ani, ni s-au dat lecţii despre cum se integrează ţiganii de ne-a ieşit pe ochi. Nu am scos-o la capăt,  şi nu ştiu cum, da’ până la urmă, parcă ne integrează ei pe noi. Dar asta e o altă discuţie. Chestiunea este că, în „problema romilor”, nu reuşesc nici armatele de „lectori ai integrării” din Occident să iasă la liman la ei acasă. Au dat-o de gard magistral la proba de lucru la care gitanii călători i-au pus. Nu-i pot integra nici ei! Îi dezintegrează în deportări supravegheate de jandarmi.

Merci ! Aşa puteam şi noi să-i trimitem în ţarcuri, dar ce ne-am fi auzit de la Bruxelles, Paris, Londra nici nu vreau să ştiu! Pe bună dreptate ! Cu ce drept să-i trimiţi!!?? Ce suntem noi, Franţa, ca să ne permitem trimiteri în ţarc?! Da, în ţarc, pentru că pe modelul integrat UE, România este ţarcul în care Franţa trimite forţat ţiganii.

Ca să nu mai vorbim de mizeria de viaţă pe care romii ăştia o au la Paris, Lyon sau Marsilia ! Dacă nu ar fi ceva de tipul „revanşa prostului”, acum ar fi momentul oportun ca una din televiziunile româneşti să tragă,  aşa cum au făcut la noi „France 24” sau „BBC”-ul ,  un documentar-şoc despre promiscuitatea subumană a cetăţenilor europeni de la marginea metropolelor franceze şi incapacitatea autorităţilor din Hexagon de a integra această populaţie.

Da, cetăţeni europeni şi liberi, că nu am aderat la Uniunea Europeană fără pirande şi gabori. Teoria, ce ni se predă ca la biserică de la Bruxelles, aşa spune ! Valorile noastre sunt şi ale lor, principiile noastre sunt şi ale lor, cetăţenii noştri sunt şi ai lor, deci ţiganii noştri sunt, evident,  şi ai lor.

Atenţie însă ! Nu trebuie hulită această politică oficială ! Ea e singura care mai pune cât de cât capacul pe cutia Pandorei din care împinge să iasă din nou la lumină stafia rasismului în Europa. Crusta de securitate a acestei politici corecte, pro-minorităţi,  este însă tot mai uşor de spart. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, o face chiar acum aruncând peste graniţă cetăţenii de etnie romă. A fost destul ca un oficial de rang mare să lanseze petarda, pentru ca 77 la sută din francezi să aplaude epurarea etnică a romilor. Un procent apropiat de cele 80 de procente care în anii treizeci erau de părere că evreii sunt greu de integrat.

Că te şi întrebi cu groază deja pentru cine urmează să mai bată clopotele în Europa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață