PE CONTRASENS. Şatra ţigănească relansează rasismul în Europa

editorialFranţa expulzează ţigani români. Privesc cu zâmbetul maliţios al celui mic şi apostrofat acest scandal european în care „maestrul” orgolios al multiculturalismului, Franţa, dă în gropi.

Că,    s-avem pardon!, dar, în ultimii ani, ni s-au dat lecţii despre cum se integrează ţiganii de ne-a ieşit pe ochi. Nu am scos-o la capăt,  şi nu ştiu cum, da’ până la urmă, parcă ne integrează ei pe noi. Dar asta e o altă discuţie. Chestiunea este că, în „problema romilor”, nu reuşesc nici armatele de „lectori ai integrării” din Occident să iasă la liman la ei acasă. Au dat-o de gard magistral la proba de lucru la care gitanii călători i-au pus. Nu-i pot integra nici ei! Îi dezintegrează în deportări supravegheate de jandarmi.

Merci ! Aşa puteam şi noi să-i trimitem în ţarcuri, dar ce ne-am fi auzit de la Bruxelles, Paris, Londra nici nu vreau să ştiu! Pe bună dreptate ! Cu ce drept să-i trimiţi!!?? Ce suntem noi, Franţa, ca să ne permitem trimiteri în ţarc?! Da, în ţarc, pentru că pe modelul integrat UE, România este ţarcul în care Franţa trimite forţat ţiganii.

Ca să nu mai vorbim de mizeria de viaţă pe care romii ăştia o au la Paris, Lyon sau Marsilia ! Dacă nu ar fi ceva de tipul „revanşa prostului”, acum ar fi momentul oportun ca una din televiziunile româneşti să tragă,  aşa cum au făcut la noi „France 24” sau „BBC”-ul ,  un documentar-şoc despre promiscuitatea subumană a cetăţenilor europeni de la marginea metropolelor franceze şi incapacitatea autorităţilor din Hexagon de a integra această populaţie.

Da, cetăţeni europeni şi liberi, că nu am aderat la Uniunea Europeană fără pirande şi gabori. Teoria, ce ni se predă ca la biserică de la Bruxelles, aşa spune ! Valorile noastre sunt şi ale lor, principiile noastre sunt şi ale lor, cetăţenii noştri sunt şi ai lor, deci ţiganii noştri sunt, evident,  şi ai lor.

Atenţie însă ! Nu trebuie hulită această politică oficială ! Ea e singura care mai pune cât de cât capacul pe cutia Pandorei din care împinge să iasă din nou la lumină stafia rasismului în Europa. Crusta de securitate a acestei politici corecte, pro-minorităţi,  este însă tot mai uşor de spart. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, o face chiar acum aruncând peste graniţă cetăţenii de etnie romă. A fost destul ca un oficial de rang mare să lanseze petarda, pentru ca 77 la sută din francezi să aplaude epurarea etnică a romilor. Un procent apropiat de cele 80 de procente care în anii treizeci erau de părere că evreii sunt greu de integrat.

Că te şi întrebi cu groază deja pentru cine urmează să mai bată clopotele în Europa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara