PE CONTRASENS. Şatra ţigănească relansează rasismul în Europa

editorialFranţa expulzează ţigani români. Privesc cu zâmbetul maliţios al celui mic şi apostrofat acest scandal european în care „maestrul” orgolios al multiculturalismului, Franţa, dă în gropi.

Că,    s-avem pardon!, dar, în ultimii ani, ni s-au dat lecţii despre cum se integrează ţiganii de ne-a ieşit pe ochi. Nu am scos-o la capăt,  şi nu ştiu cum, da’ până la urmă, parcă ne integrează ei pe noi. Dar asta e o altă discuţie. Chestiunea este că, în „problema romilor”, nu reuşesc nici armatele de „lectori ai integrării” din Occident să iasă la liman la ei acasă. Au dat-o de gard magistral la proba de lucru la care gitanii călători i-au pus. Nu-i pot integra nici ei! Îi dezintegrează în deportări supravegheate de jandarmi.

Merci ! Aşa puteam şi noi să-i trimitem în ţarcuri, dar ce ne-am fi auzit de la Bruxelles, Paris, Londra nici nu vreau să ştiu! Pe bună dreptate ! Cu ce drept să-i trimiţi!!?? Ce suntem noi, Franţa, ca să ne permitem trimiteri în ţarc?! Da, în ţarc, pentru că pe modelul integrat UE, România este ţarcul în care Franţa trimite forţat ţiganii.

Ca să nu mai vorbim de mizeria de viaţă pe care romii ăştia o au la Paris, Lyon sau Marsilia ! Dacă nu ar fi ceva de tipul „revanşa prostului”, acum ar fi momentul oportun ca una din televiziunile româneşti să tragă,  aşa cum au făcut la noi „France 24” sau „BBC”-ul ,  un documentar-şoc despre promiscuitatea subumană a cetăţenilor europeni de la marginea metropolelor franceze şi incapacitatea autorităţilor din Hexagon de a integra această populaţie.

Da, cetăţeni europeni şi liberi, că nu am aderat la Uniunea Europeană fără pirande şi gabori. Teoria, ce ni se predă ca la biserică de la Bruxelles, aşa spune ! Valorile noastre sunt şi ale lor, principiile noastre sunt şi ale lor, cetăţenii noştri sunt şi ai lor, deci ţiganii noştri sunt, evident,  şi ai lor.

Atenţie însă ! Nu trebuie hulită această politică oficială ! Ea e singura care mai pune cât de cât capacul pe cutia Pandorei din care împinge să iasă din nou la lumină stafia rasismului în Europa. Crusta de securitate a acestei politici corecte, pro-minorităţi,  este însă tot mai uşor de spart. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, o face chiar acum aruncând peste graniţă cetăţenii de etnie romă. A fost destul ca un oficial de rang mare să lanseze petarda, pentru ca 77 la sută din francezi să aplaude epurarea etnică a romilor. Un procent apropiat de cele 80 de procente care în anii treizeci erau de părere că evreii sunt greu de integrat.

Că te şi întrebi cu groază deja pentru cine urmează să mai bată clopotele în Europa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + cincisprezece =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită