PE CONTRASENS. Să nu latri cu ciolanul în gură ! Nu e credibil

editorial (4)Ştiu, când faci parte dintr-o echipă, chiar dacă nu-ţi convine meciul, te integrezi şi încerci să dai ce ai mai bun. Există o singură excepţie. Atunci  când  echipa ta începe să dea cu golul în propria poartă, evident că nu mai poţi să taci. Cam asta pare a fi ipostaza ministrului IMM-urilor, Maria Grapini, atunci când deconspiră critic politica economică a guvernului din care face parte. O politică care întoxică libera concurenţă, egalitatea de şanse şi tonusul firmelor româneşti. O politică care, spune Grapini, reglementează doar în favoarea unor grupuri de „băieţi deştepţi”  sau monopoluri, în totală sfidare pentru onestul întreprinzător mic sau mijlociu.

Nu e de mirare atunci că mediul de afaceri autohton este praf. Motivul este evident: autorităţile au transformat ţara într-un fel de lagăr de exterminare a capitalului românesc. Firmele româneşti mor pe capete. 10 mii numai de la începutul acestui an. Ce le omoară? Întrebaţi pe primul om de afaceri care vă iese în cale ! Toţi vă vor spune la fel: o reglementare stufoasă, contradictorie şi aberantă, o fiscalitate feroce, sistemul clientelar care scoate din competiţie companiile care nu dau obol la partid, corupţia organelor de control, toate sunt arme letale pentru omul de afaceri simplu. Să faci un ban cinstit azi în România trebuie să fii copilul baftei. Nu ai cum! Politica Guvernului în materie de business te împinge automat la evaziune fiscală ca să poţi supravieţui. Cu coloana vertebrală a IMM-urilor ruptă, statul român nu are cum să crească numărul  locurilor de muncă, nu are de unde să ia taxe şi impozite, până la urmă nu are cum să aducă prosperitate. Şi,  paradoxal, Guvernul îşi sapă astfel singur groapa.

Bun, deci doamna ministru Grapini are dreptate ! Şi, ce-i cu asta? Cu ce schimbă asta situaţia? A promovat doamna ministru vreun proiect istoric în favoarea mediului de afaceri? Nu ! A făcut doamna Grapini miting de protest la uşa premierului că i-au fost respinse iniţiative vitale de sprijin pentru capitalul autohton? Nici vorbă ! Şi dacă doamna Grapini nu are culoar să-şi implementeze strategia,  de ce dă cu piatra înainte de a-şi înainta demisia? E adevărat, am fost de acord cu ce a declarat ministra. O voce care spune adevărul în corul de minciuni se remarcă imediat ca prim-solist.  Este posibil chiar să o ţin minte,  aşa, cu o aură pozitivă, dacă vreodată pe undeva o să o văd pe o listă de candidaţi. Şi poate chiar asta a fost şi intenţia din spatele declaraţiei critice a lui Grapini. Să lanseze o pertardă care să arunce asupra domniei sale o lumină în bezna guvernării, luminiţă ce poate prinde bine în vremurile care se anunţă.  Diatriba lui Grapini face parte din aria de final a politicii „cu două feţe” ce anunţă reaşezări pe eşichier între USLaşi.

Un singur aspect rupe însă vraja în demersul ministrului IMM-urilor: nu eşti credibil când latri cu ciolanul în gură.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

ACTUALITATE
Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara