PE CONTRASENS. Ponta, mai ataşat de măzăriche decât de Justiţie

editorial (4)De la Marea Adunare Naţională, Puterea în România nu a mai beneficiat de o majoritate parlamentară atât de consistentă ca şi cea cucerită în 2012 de USL.  Cu 70 la sută vot asigurat, tehnic vorbind, aveai pârghiile să faci BINE în România cum ai vrut, din toate poziţiile.

A ieşit RĂU însă! O ratare ca un 11 metri cu poarta goală! Cum e posibil să dai chix atât de magistral când românii ţi-au pus la urnă toţi aşii în mână?

Totul ţine de o neînţelegere. Partidele învingătoare nu au înţeles că o majoritate de 70 la sută în 2012, nu mai conferă aceleaşi privilegiile oculte pe care o astfel de victorie electorală o garanta până acum vreo doi ani. După vasta cultură politică a şpăgii lăsată moştenire de majorităţi mult mai fragile în şase legislaturi anterioare, un scor de 70 la sută dădea Guvernării Ponta şi anturajului său prospecţiunea avută de lup în mijlocul unei turme de oi nepăzită.

Şi ar fi fost desfrâu total, dacă noua putere nu ar fi început să tragă aiurea torpile în statul de drept. În secunda doi, a sunat sirena la “brutărie”. A trecut de atunci mai bine de un an. Liberalii s-au demarcat, au simţit de unde bate vântul şi iau măsuri, Radu Stroe fiind ultima consemnată. Antonescu a renunţat demult să se mai afişeze cu suspecţii de corupţie din PNL.

Numai Victor Viorel Ponta, primul ministru al României,  şeful PSD, nu pare să înţeleagă ce se întâmplă. Situaţia este aproape comică, dacă nu ne-ar afecta direct ca simpli cetăţeni.  Premierul României se îmbrăţişeze zilnic cu un lider local acuzat de corupţie. L-a apărat pe Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consilului Judeţean Argeş, a apărat clanul Cosma de la Prahova, îl apără pe Duicu de la Mehedinţi şi pe Mazăre de la Constanţa. Toţi au probleme cu legea, toţi sunt cercetaţi, arestaţi sau condamnaţi, toţi sunt “baştani” în PSD şi, culmea toţi au protecţia pe faţă a şefului guvernului.

El trebuie să aleagă urgent între două atitudini. Ori devine prim-ministru şi învaţă să creeze locuri de muncă, să facă bani fără să ne jupoaie cu noi taxe, să dezvolte rapid infrastructura şi, pe bune, să încurajeze lupta anticorupţie şi la el în sufrageria politică. Sau, să rămână agăţat de bretelele baronilor săi, şi să devină “naşul” protector pe care aceştia îl caută şi nu-l găsesc în el atunci când iau calea celulei. Varianta “refugierii” la Cotroceni o scot din calcul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − cinci =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi