PE CONTRASENS. Ponta, mai ataşat de măzăriche decât de Justiţie

editorial (4)De la Marea Adunare Naţională, Puterea în România nu a mai beneficiat de o majoritate parlamentară atât de consistentă ca şi cea cucerită în 2012 de USL.  Cu 70 la sută vot asigurat, tehnic vorbind, aveai pârghiile să faci BINE în România cum ai vrut, din toate poziţiile.

A ieşit RĂU însă! O ratare ca un 11 metri cu poarta goală! Cum e posibil să dai chix atât de magistral când românii ţi-au pus la urnă toţi aşii în mână?

Totul ţine de o neînţelegere. Partidele învingătoare nu au înţeles că o majoritate de 70 la sută în 2012, nu mai conferă aceleaşi privilegiile oculte pe care o astfel de victorie electorală o garanta până acum vreo doi ani. După vasta cultură politică a şpăgii lăsată moştenire de majorităţi mult mai fragile în şase legislaturi anterioare, un scor de 70 la sută dădea Guvernării Ponta şi anturajului său prospecţiunea avută de lup în mijlocul unei turme de oi nepăzită.

Şi ar fi fost desfrâu total, dacă noua putere nu ar fi început să tragă aiurea torpile în statul de drept. În secunda doi, a sunat sirena la “brutărie”. A trecut de atunci mai bine de un an. Liberalii s-au demarcat, au simţit de unde bate vântul şi iau măsuri, Radu Stroe fiind ultima consemnată. Antonescu a renunţat demult să se mai afişeze cu suspecţii de corupţie din PNL.

Numai Victor Viorel Ponta, primul ministru al României,  şeful PSD, nu pare să înţeleagă ce se întâmplă. Situaţia este aproape comică, dacă nu ne-ar afecta direct ca simpli cetăţeni.  Premierul României se îmbrăţişeze zilnic cu un lider local acuzat de corupţie. L-a apărat pe Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consilului Judeţean Argeş, a apărat clanul Cosma de la Prahova, îl apără pe Duicu de la Mehedinţi şi pe Mazăre de la Constanţa. Toţi au probleme cu legea, toţi sunt cercetaţi, arestaţi sau condamnaţi, toţi sunt “baştani” în PSD şi, culmea toţi au protecţia pe faţă a şefului guvernului.

El trebuie să aleagă urgent între două atitudini. Ori devine prim-ministru şi învaţă să creeze locuri de muncă, să facă bani fără să ne jupoaie cu noi taxe, să dezvolte rapid infrastructura şi, pe bune, să încurajeze lupta anticorupţie şi la el în sufrageria politică. Sau, să rămână agăţat de bretelele baronilor săi, şi să devină “naşul” protector pe care aceştia îl caută şi nu-l găsesc în el atunci când iau calea celulei. Varianta “refugierii” la Cotroceni o scot din calcul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara