PE CONTRASENS. Ponta, mai ataşat de măzăriche decât de Justiţie

editorial (4)De la Marea Adunare Naţională, Puterea în România nu a mai beneficiat de o majoritate parlamentară atât de consistentă ca şi cea cucerită în 2012 de USL.  Cu 70 la sută vot asigurat, tehnic vorbind, aveai pârghiile să faci BINE în România cum ai vrut, din toate poziţiile.

A ieşit RĂU însă! O ratare ca un 11 metri cu poarta goală! Cum e posibil să dai chix atât de magistral când românii ţi-au pus la urnă toţi aşii în mână?

Totul ţine de o neînţelegere. Partidele învingătoare nu au înţeles că o majoritate de 70 la sută în 2012, nu mai conferă aceleaşi privilegiile oculte pe care o astfel de victorie electorală o garanta până acum vreo doi ani. După vasta cultură politică a şpăgii lăsată moştenire de majorităţi mult mai fragile în şase legislaturi anterioare, un scor de 70 la sută dădea Guvernării Ponta şi anturajului său prospecţiunea avută de lup în mijlocul unei turme de oi nepăzită.

Şi ar fi fost desfrâu total, dacă noua putere nu ar fi început să tragă aiurea torpile în statul de drept. În secunda doi, a sunat sirena la “brutărie”. A trecut de atunci mai bine de un an. Liberalii s-au demarcat, au simţit de unde bate vântul şi iau măsuri, Radu Stroe fiind ultima consemnată. Antonescu a renunţat demult să se mai afişeze cu suspecţii de corupţie din PNL.

Numai Victor Viorel Ponta, primul ministru al României,  şeful PSD, nu pare să înţeleagă ce se întâmplă. Situaţia este aproape comică, dacă nu ne-ar afecta direct ca simpli cetăţeni.  Premierul României se îmbrăţişeze zilnic cu un lider local acuzat de corupţie. L-a apărat pe Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consilului Judeţean Argeş, a apărat clanul Cosma de la Prahova, îl apără pe Duicu de la Mehedinţi şi pe Mazăre de la Constanţa. Toţi au probleme cu legea, toţi sunt cercetaţi, arestaţi sau condamnaţi, toţi sunt “baştani” în PSD şi, culmea toţi au protecţia pe faţă a şefului guvernului.

El trebuie să aleagă urgent între două atitudini. Ori devine prim-ministru şi învaţă să creeze locuri de muncă, să facă bani fără să ne jupoaie cu noi taxe, să dezvolte rapid infrastructura şi, pe bune, să încurajeze lupta anticorupţie şi la el în sufrageria politică. Sau, să rămână agăţat de bretelele baronilor săi, şi să devină “naşul” protector pe care aceştia îl caută şi nu-l găsesc în el atunci când iau calea celulei. Varianta “refugierii” la Cotroceni o scot din calcul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri