PE CONTRASENS. Ponta, mai ataşat de măzăriche decât de Justiţie

editorial (4)De la Marea Adunare Naţională, Puterea în România nu a mai beneficiat de o majoritate parlamentară atât de consistentă ca şi cea cucerită în 2012 de USL.  Cu 70 la sută vot asigurat, tehnic vorbind, aveai pârghiile să faci BINE în România cum ai vrut, din toate poziţiile.

A ieşit RĂU însă! O ratare ca un 11 metri cu poarta goală! Cum e posibil să dai chix atât de magistral când românii ţi-au pus la urnă toţi aşii în mână?

Totul ţine de o neînţelegere. Partidele învingătoare nu au înţeles că o majoritate de 70 la sută în 2012, nu mai conferă aceleaşi privilegiile oculte pe care o astfel de victorie electorală o garanta până acum vreo doi ani. După vasta cultură politică a şpăgii lăsată moştenire de majorităţi mult mai fragile în şase legislaturi anterioare, un scor de 70 la sută dădea Guvernării Ponta şi anturajului său prospecţiunea avută de lup în mijlocul unei turme de oi nepăzită.

Şi ar fi fost desfrâu total, dacă noua putere nu ar fi început să tragă aiurea torpile în statul de drept. În secunda doi, a sunat sirena la “brutărie”. A trecut de atunci mai bine de un an. Liberalii s-au demarcat, au simţit de unde bate vântul şi iau măsuri, Radu Stroe fiind ultima consemnată. Antonescu a renunţat demult să se mai afişeze cu suspecţii de corupţie din PNL.

Numai Victor Viorel Ponta, primul ministru al României,  şeful PSD, nu pare să înţeleagă ce se întâmplă. Situaţia este aproape comică, dacă nu ne-ar afecta direct ca simpli cetăţeni.  Premierul României se îmbrăţişeze zilnic cu un lider local acuzat de corupţie. L-a apărat pe Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consilului Judeţean Argeş, a apărat clanul Cosma de la Prahova, îl apără pe Duicu de la Mehedinţi şi pe Mazăre de la Constanţa. Toţi au probleme cu legea, toţi sunt cercetaţi, arestaţi sau condamnaţi, toţi sunt “baştani” în PSD şi, culmea toţi au protecţia pe faţă a şefului guvernului.

El trebuie să aleagă urgent între două atitudini. Ori devine prim-ministru şi învaţă să creeze locuri de muncă, să facă bani fără să ne jupoaie cu noi taxe, să dezvolte rapid infrastructura şi, pe bune, să încurajeze lupta anticorupţie şi la el în sufrageria politică. Sau, să rămână agăţat de bretelele baronilor săi, şi să devină “naşul” protector pe care aceştia îl caută şi nu-l găsesc în el atunci când iau calea celulei. Varianta “refugierii” la Cotroceni o scot din calcul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva