PE CONTRASENS. Guvernul UE ţine cu D.N.A. Pe când şi Guvernul României?

editorialDacă mai era vreo îndoială aceasta a fost spulberată marţi de declaraţiile purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.  D.N.A.-ul nu este Secu!Pentru că, spune guvernul european prin purtătorul său de vorbe, cităm:  „În toate rapoartele sale, Comisia Europeană a identificat DNA ca una dintre cele mai eficiente instituţii care au permis României să progreseze în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România-n.n.) . DNA are un palmares puternic în ceea ce priveşte independenţa şi obiectivitatea”.

Declaraţia este fără echivoc şi nu s-ar porcări Comisia Europeană să laude o instituţie, în speţă DNA, dacă ea ar fi o simplă coadă de topor al unui interes politic băsescian, chiar dacă în bătălia Băsescu restul lumii, Bruxelles-ul mărşăluieşte alături de preşedinte.  Dealtfel politicienii vând greu scenariul în care condamnaţii de azi joacă roluri de martiri, de deţinuţi politici.   Nu este absolut nici o legătură între condamnaţii “regimului Băsescu”,  alde Năstase, Voiculescu, Dragnea, Hada, Becali, Muntean şi  întemniţaţii prigoanei roşii, Steihardt,  Ţuţea, Noica, Maniu sau Coposu?!  Să-mi fie iertată comparaţia asta ruşinoasă !  Mama Europa, în stilul său de politician rasat,  ne spune printre rânduri, foarte clar: DNA-ule dă-i înainte, că-i dai bine !

Cu toate că Guvernul UE votează pentru DNA, cel al  României are încă reţineri. Nu, nu e vorba neaparat de arestări. Premierul  încă mai execută înalţi funcţionari DNA implicaţi în instrumentarea dosarelor de corupţie ale unor “fruntaşi” politici. Şi aici, la modul discret, dar totuşi vizibil, consemnăm deja o diferenţă de abordare în interiorul USL. În timp ce interesul DNA l-a costat pe ministrul liberal Vosganian funcţia, premierul cu tot establishmentul său din PSD fac zid în jurul colegului vicepremierului Dragnea, trimis în judecată în dosarul referendumului.

În rest, lupta continuă. Ea se dă acum între Bruxelles, o mână de magistraţi curajoşi şi corupţii din politica românească. Din păcate societatea civilă, românii nu sunt în schemă. Se uită în altă parte în timp ce lângă ei democraţia poate aluneca din nou înapoi în zona gri. Miza este capitală: consolidarea independenţei Justiţiei. Acum, ne putem lăuda doar cu o breşă făcută în dependenţa ei.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “PE CONTRASENS. Guvernul UE ţine cu D.N.A. Pe când şi Guvernul României?

 1. vic

  Da, din nou total de acord cu autorul.
  O sa-mi fac un obicei din a-i citi articolele.
  Vede lucrurile corect si nu pupa dosul politicienilor. Eu apreciez foarte mult asta (nu-l cunosc, nu ma cunoaste). Sa nu scrii pentru o mana de “arginti” e mare lucru. In unele cazuri chiar unic.
  Cum am mai spus, doar justitia ne poate apara de jaful politicienilor. Trebuie sa sustinem justitia din toate puterile.
  In rest pentru mine ziarul asta nu exista.

  Răspuns
 2. gica contra

  Cum, romanii se uita in alta parte?
  Nu pot sa cred asa ceva!
  Sa fi disparut in doar ceva mai mult de un an extraordinarul simt civic, corecta informare si mare putere de discernamant a romanilor, care in dec. trecut, dupa o adanca si corecta analiza economico-politica au inteles ca tarisoara noastra a participat la jocul numit criza mondiala impinsa doar de marele ticalos national?
  Pe de alta parte, unde-i eficacitatea (atentie! – e diferita de eficienta)presei? Regruparea, tovarasi, ca pana la anu’ ne tampim de tat si poate nu se alege nici ala, nici alalaltu si se duce dracu’ sandramaua!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție