PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

editorialUSL se surpă sub propria sa greutate. PSD şi PNL se bat pe bărcile de salvare care să le asigure prima şansă de a ajunge la ţărmul unei noi majorităţi. Şi ce barcă mai bună de confiscat decât partidul lui Dan Diaconescu poţi găsi în Parlamentul României?  Un întreg partid parlamentar, PP-DD, este aspirat de partidele din USL. Poate unii, naivi, s-ar putea arăta oripilaţi de tactica uselistă de agăţat după campaniile furibunde ale Uniunii duse chiar împotriva acestor apucături la care au recurs copios şi pedeliştii. Să fim serioşi ! PP-DD-ul nu e un partid-partid. E doar un vehicul politic înjghebat să bage în Parlament o mână de ciudaţi votaţi de un milion de  păcăli ţ/c i.

De aceea se şi poate lucra cu parlamentarii lui Dan Diaconescu aşa cum lucrezi cu nişte zilieri. Îi angajezi când ai nevoie. La fel a lucrat PDL-ul cu UNPR-ul înainte de alegerile trecute, şi în epocă cu partidul lui Voiculescu, celebra „soluţie imorală”. În plus, e regulă în politică, şi cei din partidele-marfă ştiu asta foarte bine, dacă ţii la principii şi onoare rişti să ai pe agendă pe termen mediu doar foame.

Deci pe subiectul traseismului nimic nou sub soare. Ce e interesant de urmărit sunt decantările care se fac dinspre partidele-marfă spre PSD şi PNL. Evident, PSD-ul a plecat din poll-position în această recrutare. Unul din scenariile posibile vorbesc despre o majoritate PSD + UDMR +mare parte din PP-DD şi posibil PC. De unde afinitatea asta atât de mare a traseiştilor din PP-DD pentru partidul condus de Ponta, inamicul direct al lui Dan Diaconescu? Tot la foame ajungem cu explicaţia: atunci când se va rupe USL-ul, puterea va rămâne la Ponta şi la PSD. Niciunde în altă parte, ci doar acolo va mirosi a ciolan.

Prin urmare,   PNL-ul nu este la fel de bine cotat la bursa transferurilor, liberalii văzându-se în situaţia de a lua oameni de unde se poate, inclusiv, selectiv, de la „marele inamic”, în speţă PDL. Dealtfel cu cât umbra roşie a lui Ponta şi a PSD-ului creşte, cu atât prăfuita alianţă „DA” ar avea o tot mai mare şansă să reînvie pentru a contracara pontaficarea României.

Ce probă mai bună ne trebuie că istoria se repetă? În ciclul ei vicios de la noi, ne găsim astăzi oarecum în situaţia din 2004, când ţara gemea încălecată de PSD-ului lui Năstase.

Spun oarecum pentru că mi-ar fi greu să-mi imaginez o Românie cu Ponta, preşedinte, şi Dragnea, premier, de exemplu! Prin comparaţie, regimul Năstase ar părea „ la belle epoque”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

  1. deveanu

    De fapt, Romania este o tara apolitica. Cel putin in sensul ca aici niciun partid nu are IDEOLOGIE; sau nimeni nu o cunoaste si, mai ales, nimanui nu-i pasa de ea. La noi exista un singur partid adevarat: POR (Partidul Oportunist Roman) cu diverse aripi, numite de circumstanta PNL, PDL, PSD, UNPR, sau cum doriti Dvoastra. Singura ideologie adevarata a acestei (mal)formatii este :”Mie ce-mi pica?”. De aici incolo, putem discuta ce doriti Dvoastra…
    A bon entendeur, salut !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului