PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

editorialUSL se surpă sub propria sa greutate. PSD şi PNL se bat pe bărcile de salvare care să le asigure prima şansă de a ajunge la ţărmul unei noi majorităţi. Şi ce barcă mai bună de confiscat decât partidul lui Dan Diaconescu poţi găsi în Parlamentul României?  Un întreg partid parlamentar, PP-DD, este aspirat de partidele din USL. Poate unii, naivi, s-ar putea arăta oripilaţi de tactica uselistă de agăţat după campaniile furibunde ale Uniunii duse chiar împotriva acestor apucături la care au recurs copios şi pedeliştii. Să fim serioşi ! PP-DD-ul nu e un partid-partid. E doar un vehicul politic înjghebat să bage în Parlament o mână de ciudaţi votaţi de un milion de  păcăli ţ/c i.

De aceea se şi poate lucra cu parlamentarii lui Dan Diaconescu aşa cum lucrezi cu nişte zilieri. Îi angajezi când ai nevoie. La fel a lucrat PDL-ul cu UNPR-ul înainte de alegerile trecute, şi în epocă cu partidul lui Voiculescu, celebra „soluţie imorală”. În plus, e regulă în politică, şi cei din partidele-marfă ştiu asta foarte bine, dacă ţii la principii şi onoare rişti să ai pe agendă pe termen mediu doar foame.

Deci pe subiectul traseismului nimic nou sub soare. Ce e interesant de urmărit sunt decantările care se fac dinspre partidele-marfă spre PSD şi PNL. Evident, PSD-ul a plecat din poll-position în această recrutare. Unul din scenariile posibile vorbesc despre o majoritate PSD + UDMR +mare parte din PP-DD şi posibil PC. De unde afinitatea asta atât de mare a traseiştilor din PP-DD pentru partidul condus de Ponta, inamicul direct al lui Dan Diaconescu? Tot la foame ajungem cu explicaţia: atunci când se va rupe USL-ul, puterea va rămâne la Ponta şi la PSD. Niciunde în altă parte, ci doar acolo va mirosi a ciolan.

Prin urmare,   PNL-ul nu este la fel de bine cotat la bursa transferurilor, liberalii văzându-se în situaţia de a lua oameni de unde se poate, inclusiv, selectiv, de la „marele inamic”, în speţă PDL. Dealtfel cu cât umbra roşie a lui Ponta şi a PSD-ului creşte, cu atât prăfuita alianţă „DA” ar avea o tot mai mare şansă să reînvie pentru a contracara pontaficarea României.

Ce probă mai bună ne trebuie că istoria se repetă? În ciclul ei vicios de la noi, ne găsim astăzi oarecum în situaţia din 2004, când ţara gemea încălecată de PSD-ului lui Năstase.

Spun oarecum pentru că mi-ar fi greu să-mi imaginez o Românie cu Ponta, preşedinte, şi Dragnea, premier, de exemplu! Prin comparaţie, regimul Năstase ar părea „ la belle epoque”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

  1. deveanu

    De fapt, Romania este o tara apolitica. Cel putin in sensul ca aici niciun partid nu are IDEOLOGIE; sau nimeni nu o cunoaste si, mai ales, nimanui nu-i pasa de ea. La noi exista un singur partid adevarat: POR (Partidul Oportunist Roman) cu diverse aripi, numite de circumstanta PNL, PDL, PSD, UNPR, sau cum doriti Dvoastra. Singura ideologie adevarata a acestei (mal)formatii este :”Mie ce-mi pica?”. De aici incolo, putem discuta ce doriti Dvoastra…
    A bon entendeur, salut !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 3 =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat