PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

editorialUSL se surpă sub propria sa greutate. PSD şi PNL se bat pe bărcile de salvare care să le asigure prima şansă de a ajunge la ţărmul unei noi majorităţi. Şi ce barcă mai bună de confiscat decât partidul lui Dan Diaconescu poţi găsi în Parlamentul României?  Un întreg partid parlamentar, PP-DD, este aspirat de partidele din USL. Poate unii, naivi, s-ar putea arăta oripilaţi de tactica uselistă de agăţat după campaniile furibunde ale Uniunii duse chiar împotriva acestor apucături la care au recurs copios şi pedeliştii. Să fim serioşi ! PP-DD-ul nu e un partid-partid. E doar un vehicul politic înjghebat să bage în Parlament o mână de ciudaţi votaţi de un milion de  păcăli ţ/c i.

De aceea se şi poate lucra cu parlamentarii lui Dan Diaconescu aşa cum lucrezi cu nişte zilieri. Îi angajezi când ai nevoie. La fel a lucrat PDL-ul cu UNPR-ul înainte de alegerile trecute, şi în epocă cu partidul lui Voiculescu, celebra „soluţie imorală”. În plus, e regulă în politică, şi cei din partidele-marfă ştiu asta foarte bine, dacă ţii la principii şi onoare rişti să ai pe agendă pe termen mediu doar foame.

Deci pe subiectul traseismului nimic nou sub soare. Ce e interesant de urmărit sunt decantările care se fac dinspre partidele-marfă spre PSD şi PNL. Evident, PSD-ul a plecat din poll-position în această recrutare. Unul din scenariile posibile vorbesc despre o majoritate PSD + UDMR +mare parte din PP-DD şi posibil PC. De unde afinitatea asta atât de mare a traseiştilor din PP-DD pentru partidul condus de Ponta, inamicul direct al lui Dan Diaconescu? Tot la foame ajungem cu explicaţia: atunci când se va rupe USL-ul, puterea va rămâne la Ponta şi la PSD. Niciunde în altă parte, ci doar acolo va mirosi a ciolan.

Prin urmare,   PNL-ul nu este la fel de bine cotat la bursa transferurilor, liberalii văzându-se în situaţia de a lua oameni de unde se poate, inclusiv, selectiv, de la „marele inamic”, în speţă PDL. Dealtfel cu cât umbra roşie a lui Ponta şi a PSD-ului creşte, cu atât prăfuita alianţă „DA” ar avea o tot mai mare şansă să reînvie pentru a contracara pontaficarea României.

Ce probă mai bună ne trebuie că istoria se repetă? În ciclul ei vicios de la noi, ne găsim astăzi oarecum în situaţia din 2004, când ţara gemea încălecată de PSD-ului lui Năstase.

Spun oarecum pentru că mi-ar fi greu să-mi imaginez o Românie cu Ponta, preşedinte, şi Dragnea, premier, de exemplu! Prin comparaţie, regimul Năstase ar părea „ la belle epoque”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PE CONTRASENS. Cine poate opri pontaficarea României?

  1. deveanu

    De fapt, Romania este o tara apolitica. Cel putin in sensul ca aici niciun partid nu are IDEOLOGIE; sau nimeni nu o cunoaste si, mai ales, nimanui nu-i pasa de ea. La noi exista un singur partid adevarat: POR (Partidul Oportunist Roman) cu diverse aripi, numite de circumstanta PNL, PDL, PSD, UNPR, sau cum doriti Dvoastra. Singura ideologie adevarata a acestei (mal)formatii este :”Mie ce-mi pica?”. De aici incolo, putem discuta ce doriti Dvoastra…
    A bon entendeur, salut !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr