Numa’ de bine Mircia Muntean, suspendat între puşcărie şi parlament

editorial (3)Fostul primar al Devei este penal cu acte în regulă. A încasat 4 ani de pârnaie cu suspendare şi o perioadă de încercare de şase ani în primul proces penal care a ajuns la final după 15 ani de la comiterea faptelor de corupţie.

Urmează celelalte dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată. Am numărat peste 90 de cauze în care este judecat, Mircia Muntean spunea că are câteva sute, dar el minte şi exagerează chiar şi atunci când se vorbeşte pe sine de rău.

Ar fi de aşteptat ca celelalte cauze ale deputatului (nici nu ştiu cum să-i zic că PDL nu mai este scriptic, iar independent nici atât) să fie judecate într-un ritm mai vioi. Deocamdată nu sunt semne. Toate speţele inculpatului Muntean Mircia trebuiau să fie transferate la Înalta Curte, dar până acum nu s-a întâmplat asta.

Mircia Muntean mai are cel mult trei ani de stat în viaţa politică. Asta dacă în acest mandat de deputat nu va încasa încă o condamnare care să-l ducă după gratii.

Oricum, următoarele alegeri parlamentare vor fi fără Mircia Muntean, iar peste opt ani când va fi scăpat de perioada de încercare puţini îşi vor mai aminti că fostul primar avea Deva la picioare.

Politic, Mircia Muntean este un om mort. Chiar şi viaţa de parlamentar este un chin pentru el. Merge – cine ar fi crezut – regulat şi conştiincios la serviciu, se aşează undeva prin ultimele rânduri şi se face mic-mic ca un elev care nu şi-a făcut temele şi se teme că va fi scos la tablă. (O ştiu de la colegii lui care spun asta fără răutate, ci mai degrabă cu milă.) În ultimul mandat de primar (şi mai devreme, dar mai rar), Mircia Muntean a condus Primăria Deva mai mult de prin străinătate. Era într-un concediu aproape continuu. Acum e ca un condamnat la locul de muncă. Merge la Casa Poporului ca pe vremuri la combinat.

Mircia Muntean a primit de la viaţă tot ce îşi doresc muritorii de obicei: glorie, femei şi avere. Un singur lucru i-a lipsit ca să nu ajungă pe punctul de a le pierde pe toate. Ceva ce îl face să semene izbitor cu Gigi Becali…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an         Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului