Numa’ de bine Mircia Muntean, suspendat între puşcărie şi parlament

editorial (3)Fostul primar al Devei este penal cu acte în regulă. A încasat 4 ani de pârnaie cu suspendare şi o perioadă de încercare de şase ani în primul proces penal care a ajuns la final după 15 ani de la comiterea faptelor de corupţie.

Urmează celelalte dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată. Am numărat peste 90 de cauze în care este judecat, Mircia Muntean spunea că are câteva sute, dar el minte şi exagerează chiar şi atunci când se vorbeşte pe sine de rău.

Ar fi de aşteptat ca celelalte cauze ale deputatului (nici nu ştiu cum să-i zic că PDL nu mai este scriptic, iar independent nici atât) să fie judecate într-un ritm mai vioi. Deocamdată nu sunt semne. Toate speţele inculpatului Muntean Mircia trebuiau să fie transferate la Înalta Curte, dar până acum nu s-a întâmplat asta.

Mircia Muntean mai are cel mult trei ani de stat în viaţa politică. Asta dacă în acest mandat de deputat nu va încasa încă o condamnare care să-l ducă după gratii.

Oricum, următoarele alegeri parlamentare vor fi fără Mircia Muntean, iar peste opt ani când va fi scăpat de perioada de încercare puţini îşi vor mai aminti că fostul primar avea Deva la picioare.

Politic, Mircia Muntean este un om mort. Chiar şi viaţa de parlamentar este un chin pentru el. Merge – cine ar fi crezut – regulat şi conştiincios la serviciu, se aşează undeva prin ultimele rânduri şi se face mic-mic ca un elev care nu şi-a făcut temele şi se teme că va fi scos la tablă. (O ştiu de la colegii lui care spun asta fără răutate, ci mai degrabă cu milă.) În ultimul mandat de primar (şi mai devreme, dar mai rar), Mircia Muntean a condus Primăria Deva mai mult de prin străinătate. Era într-un concediu aproape continuu. Acum e ca un condamnat la locul de muncă. Merge la Casa Poporului ca pe vremuri la combinat.

Mircia Muntean a primit de la viaţă tot ce îşi doresc muritorii de obicei: glorie, femei şi avere. Un singur lucru i-a lipsit ca să nu ajungă pe punctul de a le pierde pe toate. Ceva ce îl face să semene izbitor cu Gigi Becali…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 19 =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani