Numa’ de bine Mircia Muntean, suspendat între puşcărie şi parlament

editorial (3)Fostul primar al Devei este penal cu acte în regulă. A încasat 4 ani de pârnaie cu suspendare şi o perioadă de încercare de şase ani în primul proces penal care a ajuns la final după 15 ani de la comiterea faptelor de corupţie.

Urmează celelalte dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată. Am numărat peste 90 de cauze în care este judecat, Mircia Muntean spunea că are câteva sute, dar el minte şi exagerează chiar şi atunci când se vorbeşte pe sine de rău.

Ar fi de aşteptat ca celelalte cauze ale deputatului (nici nu ştiu cum să-i zic că PDL nu mai este scriptic, iar independent nici atât) să fie judecate într-un ritm mai vioi. Deocamdată nu sunt semne. Toate speţele inculpatului Muntean Mircia trebuiau să fie transferate la Înalta Curte, dar până acum nu s-a întâmplat asta.

Mircia Muntean mai are cel mult trei ani de stat în viaţa politică. Asta dacă în acest mandat de deputat nu va încasa încă o condamnare care să-l ducă după gratii.

Oricum, următoarele alegeri parlamentare vor fi fără Mircia Muntean, iar peste opt ani când va fi scăpat de perioada de încercare puţini îşi vor mai aminti că fostul primar avea Deva la picioare.

Politic, Mircia Muntean este un om mort. Chiar şi viaţa de parlamentar este un chin pentru el. Merge – cine ar fi crezut – regulat şi conştiincios la serviciu, se aşează undeva prin ultimele rânduri şi se face mic-mic ca un elev care nu şi-a făcut temele şi se teme că va fi scos la tablă. (O ştiu de la colegii lui care spun asta fără răutate, ci mai degrabă cu milă.) În ultimul mandat de primar (şi mai devreme, dar mai rar), Mircia Muntean a condus Primăria Deva mai mult de prin străinătate. Era într-un concediu aproape continuu. Acum e ca un condamnat la locul de muncă. Merge la Casa Poporului ca pe vremuri la combinat.

Mircia Muntean a primit de la viaţă tot ce îşi doresc muritorii de obicei: glorie, femei şi avere. Un singur lucru i-a lipsit ca să nu ajungă pe punctul de a le pierde pe toate. Ceva ce îl face să semene izbitor cu Gigi Becali…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − nouă =

ACTUALITATE
Un loc din municipiul Petroșani va primi numele Regelui Mihai I         PERFORMANȚE. Stele fotbalului la Gala Sportului Simerian 2017         Accident rutier cu șase răniți în Petroșani         Cu ce se laudă conducerea CNAIR în 2017         Bărbaţi surprinşi de poliţiştii locali în timp ce furau deşeuri metalice         Accident rutier pe șoseaua Călan – Hațeg         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României