Numa’ de bine Mircia Muntean, suspendat între puşcărie şi parlament

editorial (3)Fostul primar al Devei este penal cu acte în regulă. A încasat 4 ani de pârnaie cu suspendare şi o perioadă de încercare de şase ani în primul proces penal care a ajuns la final după 15 ani de la comiterea faptelor de corupţie.

Urmează celelalte dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată. Am numărat peste 90 de cauze în care este judecat, Mircia Muntean spunea că are câteva sute, dar el minte şi exagerează chiar şi atunci când se vorbeşte pe sine de rău.

Ar fi de aşteptat ca celelalte cauze ale deputatului (nici nu ştiu cum să-i zic că PDL nu mai este scriptic, iar independent nici atât) să fie judecate într-un ritm mai vioi. Deocamdată nu sunt semne. Toate speţele inculpatului Muntean Mircia trebuiau să fie transferate la Înalta Curte, dar până acum nu s-a întâmplat asta.

Mircia Muntean mai are cel mult trei ani de stat în viaţa politică. Asta dacă în acest mandat de deputat nu va încasa încă o condamnare care să-l ducă după gratii.

Oricum, următoarele alegeri parlamentare vor fi fără Mircia Muntean, iar peste opt ani când va fi scăpat de perioada de încercare puţini îşi vor mai aminti că fostul primar avea Deva la picioare.

Politic, Mircia Muntean este un om mort. Chiar şi viaţa de parlamentar este un chin pentru el. Merge – cine ar fi crezut – regulat şi conştiincios la serviciu, se aşează undeva prin ultimele rânduri şi se face mic-mic ca un elev care nu şi-a făcut temele şi se teme că va fi scos la tablă. (O ştiu de la colegii lui care spun asta fără răutate, ci mai degrabă cu milă.) În ultimul mandat de primar (şi mai devreme, dar mai rar), Mircia Muntean a condus Primăria Deva mai mult de prin străinătate. Era într-un concediu aproape continuu. Acum e ca un condamnat la locul de muncă. Merge la Casa Poporului ca pe vremuri la combinat.

Mircia Muntean a primit de la viaţă tot ce îşi doresc muritorii de obicei: glorie, femei şi avere. Un singur lucru i-a lipsit ca să nu ajungă pe punctul de a le pierde pe toate. Ceva ce îl face să semene izbitor cu Gigi Becali…

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 14 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final