Miza județeană a europarlamentarelor

meMai avem puțin și intrăm iar în campanie electorală. Să nu credeți că activiștii partidelor își vor rupe cămășile de pe ei să le explice alegătorilor ce este Parlamentul European, ce decizii ia acesta etc. Adevărata miză pentru partide este să obțină cât mai multe voturi. Tuturor li s-a transmis de la centru că trebuie să arate ce puternic e fiecare.

PSD vrea să demonstreze că e cel mai mare partid din România. În Transilvania, social-democrații au avut întotdeauna scoruri mai mici decât în restul țării. Mai mult, în județul Hunedoara nu mai reușesc să fie primii de prin 2004 încoace, deci agitația e mare. Deja în zonă au început să vină mai-marii PSD și să promită orice, de la fonduri europene la autostrăzi.

La PNL se joacă această campanie cu demisia lui Crin Antonescu deasupra capului. În plus, în ultima perioadă liberalii și social-democrații s-au tot certat pe cine e mai mare și mai tare în județ. De altfel, între cele două partide va fi și bătălia pentru Colegiul nr. 3 la Camera Deputaților. Alegerile vor avea loc în aceeași zi cu cele pentru Parlamentul European. Dacă pierde acel colegiu, PNL Hunedoara va avea o mare problemă, pentru că majoritatea primarilor din localitățile componente sunt liberali. Și nu cred că mai e un secret pentru cineva că alegerile parlamentare se cam câștigă în funcție de coloratura politică a primarului. În plus, în 25 mai, PNL și PSD vor vedea cât de mult se pot baza pe cuvântul unor primari care acum sunt în alte partide și au promis că vor schimba formațiunea politică din 2016. De asemenea, prin lumea politică se vorbește că sunt cel puțin 7 primari care au și spus câte voturi vor să aducă pentru partidele cărora le cer să-i înfieze.

Pentru PDL, PP-DD, PMP, Forța Civică și alții contează numărul de voturi, dar nu va fi o tragedie dacă nu vor obține scoruri impresionante. UDMR, care are singurul candidat eligibil originar din județ, nu își propune să demonstreze că va rupe munții la europarlamentare.

Urmează, deci, să ne distrăm!

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți