Miza județeană a europarlamentarelor

meMai avem puțin și intrăm iar în campanie electorală. Să nu credeți că activiștii partidelor își vor rupe cămășile de pe ei să le explice alegătorilor ce este Parlamentul European, ce decizii ia acesta etc. Adevărata miză pentru partide este să obțină cât mai multe voturi. Tuturor li s-a transmis de la centru că trebuie să arate ce puternic e fiecare.

PSD vrea să demonstreze că e cel mai mare partid din România. În Transilvania, social-democrații au avut întotdeauna scoruri mai mici decât în restul țării. Mai mult, în județul Hunedoara nu mai reușesc să fie primii de prin 2004 încoace, deci agitația e mare. Deja în zonă au început să vină mai-marii PSD și să promită orice, de la fonduri europene la autostrăzi.

La PNL se joacă această campanie cu demisia lui Crin Antonescu deasupra capului. În plus, în ultima perioadă liberalii și social-democrații s-au tot certat pe cine e mai mare și mai tare în județ. De altfel, între cele două partide va fi și bătălia pentru Colegiul nr. 3 la Camera Deputaților. Alegerile vor avea loc în aceeași zi cu cele pentru Parlamentul European. Dacă pierde acel colegiu, PNL Hunedoara va avea o mare problemă, pentru că majoritatea primarilor din localitățile componente sunt liberali. Și nu cred că mai e un secret pentru cineva că alegerile parlamentare se cam câștigă în funcție de coloratura politică a primarului. În plus, în 25 mai, PNL și PSD vor vedea cât de mult se pot baza pe cuvântul unor primari care acum sunt în alte partide și au promis că vor schimba formațiunea politică din 2016. De asemenea, prin lumea politică se vorbește că sunt cel puțin 7 primari care au și spus câte voturi vor să aducă pentru partidele cărora le cer să-i înfieze.

Pentru PDL, PP-DD, PMP, Forța Civică și alții contează numărul de voturi, dar nu va fi o tragedie dacă nu vor obține scoruri impresionante. UDMR, care are singurul candidat eligibil originar din județ, nu își propune să demonstreze că va rupe munții la europarlamentare.

Urmează, deci, să ne distrăm!

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

ACTUALITATE
Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor