JURNAL VIRTUAL. Vorbe goale

danielgutaFacem să fie bine! O să rezolvăm această problemă! Vom lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple! Cei responsabili vor fi pedepsiţi pentru asta! Avem un proiect pe tema asta! Noi am demarat un proiect şi se lucrează la el! Mă voi ocupa personal de rezolvarea situaţiei reclamate! Vă asigurăm că lucrurile se vor schimba în bine! Vom sprijini această iniţiativă! Ne vom alătura demersului şi vom ajuta la ducerea lui la bun sfârşit! Situaţia este aşa cum o ştiţi, dar ne-am propus să o îmbunătăţim! Am avut o serie de iniţiative şi, încet, încet, ne apropiem de concretizarea lor! Dacă în urmă cu câţiva ani, ideea putea părea una fantezistă, acum putem vorbi de lucruri concrete! Sperăm că ne vom putea implica activ în îndreptarea lucrurilor! Avem rezultate! Am studiat problema! Facem eforturi susţinute! Vom reuşi să atragem fonduri! Suntem foarte aproape!

Aţi înţeles ideea: facem să fie bine! Declaraţiile enumerate mai sus le-am găsit într-un şir parcă nesfârşit de texte din presă şi aparţin unor funcţionari publici, politicieni, şefi de instituţii, primari etc.

E plină comunitatea de oameni de genul acesta, care ne dau asigurări prin declaraţii de presă că va fi bine. „Terminaţi, bă, cu prostiile, şi faceţi ceva”, e vorba unui amic de-al meu. Aproape a trecut anul şi parcă am rămas înţepeniţi în starea aceasta de aşteptare, ca lucrurile să se mişte cumva. Funcţionarii publici şi şefii de instituţii ne-au dat asigurări până s-au plictisit, dar nu-i nimic, a mai rămas o lună de lucru, poate două, şi scăpăm de anul acesta. Ne putem face deja planuri pentru vacanţa de Crăciun şi cheful de Anul Nou, mai dă-le încolo de proiecte, că tot anul am vorbit de ele. Prin noiembrie o să le lăsăm sigur deoparte, ori le raportăm pentru 2014 şi le vom adăuga altele. Românul are idei. De la primii fulgi de nea care se cern peste străzile Hunedoarei şi Devei ne putem lua gândul de la promisinile cu care ni s-au tot mândrit funcţionarii noştri. Prima ninsoare e semn că autorităţile se pregătesc de hibernare. Aşa a fost dintotdeauna. Rar găseşti şefi de instituţii care se zbat cu adevărat pentru comunitatea lor. Sunt o minoritate, pe un teren contropit de de toţi care ne spun doar vorbe goale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne