JURNAL VIRTUAL. Vorbe goale

danielgutaFacem să fie bine! O să rezolvăm această problemă! Vom lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple! Cei responsabili vor fi pedepsiţi pentru asta! Avem un proiect pe tema asta! Noi am demarat un proiect şi se lucrează la el! Mă voi ocupa personal de rezolvarea situaţiei reclamate! Vă asigurăm că lucrurile se vor schimba în bine! Vom sprijini această iniţiativă! Ne vom alătura demersului şi vom ajuta la ducerea lui la bun sfârşit! Situaţia este aşa cum o ştiţi, dar ne-am propus să o îmbunătăţim! Am avut o serie de iniţiative şi, încet, încet, ne apropiem de concretizarea lor! Dacă în urmă cu câţiva ani, ideea putea părea una fantezistă, acum putem vorbi de lucruri concrete! Sperăm că ne vom putea implica activ în îndreptarea lucrurilor! Avem rezultate! Am studiat problema! Facem eforturi susţinute! Vom reuşi să atragem fonduri! Suntem foarte aproape!

Aţi înţeles ideea: facem să fie bine! Declaraţiile enumerate mai sus le-am găsit într-un şir parcă nesfârşit de texte din presă şi aparţin unor funcţionari publici, politicieni, şefi de instituţii, primari etc.

E plină comunitatea de oameni de genul acesta, care ne dau asigurări prin declaraţii de presă că va fi bine. „Terminaţi, bă, cu prostiile, şi faceţi ceva”, e vorba unui amic de-al meu. Aproape a trecut anul şi parcă am rămas înţepeniţi în starea aceasta de aşteptare, ca lucrurile să se mişte cumva. Funcţionarii publici şi şefii de instituţii ne-au dat asigurări până s-au plictisit, dar nu-i nimic, a mai rămas o lună de lucru, poate două, şi scăpăm de anul acesta. Ne putem face deja planuri pentru vacanţa de Crăciun şi cheful de Anul Nou, mai dă-le încolo de proiecte, că tot anul am vorbit de ele. Prin noiembrie o să le lăsăm sigur deoparte, ori le raportăm pentru 2014 şi le vom adăuga altele. Românul are idei. De la primii fulgi de nea care se cern peste străzile Hunedoarei şi Devei ne putem lua gândul de la promisinile cu care ni s-au tot mândrit funcţionarii noştri. Prima ninsoare e semn că autorităţile se pregătesc de hibernare. Aşa a fost dintotdeauna. Rar găseşti şefi de instituţii care se zbat cu adevărat pentru comunitatea lor. Sunt o minoritate, pe un teren contropit de de toţi care ne spun doar vorbe goale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani