JURNAL VIRTUAL. Vorbe goale

danielgutaFacem să fie bine! O să rezolvăm această problemă! Vom lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple! Cei responsabili vor fi pedepsiţi pentru asta! Avem un proiect pe tema asta! Noi am demarat un proiect şi se lucrează la el! Mă voi ocupa personal de rezolvarea situaţiei reclamate! Vă asigurăm că lucrurile se vor schimba în bine! Vom sprijini această iniţiativă! Ne vom alătura demersului şi vom ajuta la ducerea lui la bun sfârşit! Situaţia este aşa cum o ştiţi, dar ne-am propus să o îmbunătăţim! Am avut o serie de iniţiative şi, încet, încet, ne apropiem de concretizarea lor! Dacă în urmă cu câţiva ani, ideea putea părea una fantezistă, acum putem vorbi de lucruri concrete! Sperăm că ne vom putea implica activ în îndreptarea lucrurilor! Avem rezultate! Am studiat problema! Facem eforturi susţinute! Vom reuşi să atragem fonduri! Suntem foarte aproape!

Aţi înţeles ideea: facem să fie bine! Declaraţiile enumerate mai sus le-am găsit într-un şir parcă nesfârşit de texte din presă şi aparţin unor funcţionari publici, politicieni, şefi de instituţii, primari etc.

E plină comunitatea de oameni de genul acesta, care ne dau asigurări prin declaraţii de presă că va fi bine. „Terminaţi, bă, cu prostiile, şi faceţi ceva”, e vorba unui amic de-al meu. Aproape a trecut anul şi parcă am rămas înţepeniţi în starea aceasta de aşteptare, ca lucrurile să se mişte cumva. Funcţionarii publici şi şefii de instituţii ne-au dat asigurări până s-au plictisit, dar nu-i nimic, a mai rămas o lună de lucru, poate două, şi scăpăm de anul acesta. Ne putem face deja planuri pentru vacanţa de Crăciun şi cheful de Anul Nou, mai dă-le încolo de proiecte, că tot anul am vorbit de ele. Prin noiembrie o să le lăsăm sigur deoparte, ori le raportăm pentru 2014 şi le vom adăuga altele. Românul are idei. De la primii fulgi de nea care se cern peste străzile Hunedoarei şi Devei ne putem lua gândul de la promisinile cu care ni s-au tot mândrit funcţionarii noştri. Prima ninsoare e semn că autorităţile se pregătesc de hibernare. Aşa a fost dintotdeauna. Rar găseşti şefi de instituţii care se zbat cu adevărat pentru comunitatea lor. Sunt o minoritate, pe un teren contropit de de toţi care ne spun doar vorbe goale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + șaisprezece =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne