JURNAL VIRTUAL. Săptămâna Berbeceanu

danielgutaLa o săptămână de la trimiterea după gratii a celebrului poliţist Traian Berbeceanu, lucrurile s-au mai liniştit, cum era de aşteptat, însă arestarea acestuia continuă să fie un subiect de presă. Justiţia a părut mai transparentă ca niciodată în ce priveşte dosarul comisarului de la Crimă Organizată Alba.

E ca şi cum şi-ar fi pus poalele în cap, lăsând să se arate de sub vălurile ei toate hibele ţinute în ultimii ani departe de ochii lumii. Bine că s-a întîmplat şi asta, aflăm şi noi cum merg lucrurile, care e starea de spirit a societăţii etc. Când scriu Justiţie, nu mă gândesc numai la procurorii şi la judecătorii care au făcut publice documentele din dosarul acuzării, dar şi la scrisoarea poliţistului, la mesajele acestuia din ultimele zile şi la dezvăluirile „pe surse” venite dinspre DIICOT.

Ca pe orice om ce ţine la naivitatea lui, mă miră cât de subţire a fost graniţa dintre lumea „băieţilor buni” şi cea a interlopilor, şi cât de des s-au întrepătruns. Toate aceste relatări ale justiţiarilor nu fac decât să dovedească faptul că „de la un anumit nivel” cele două lumi s-au amestecat şi, poate, nimeni nu a mai scăpat nepătat. Din haosul ascuns sub cearşafurile bunelor intenţii din Justiţie, cei care au avut de câştigat au fost, bineînţeles, interlopii.

Ce să îi spui unui „băiat rău”, căruia i s-a dus faima de rupător de oase ori de cămătar, unuia care face avere din nimic ori îşi construieşte vile peste vile fără să îl vezi muncind o zi în viaţa lui? Toată lumea ştie de afacerile lui necurate, toţi îl bănuiesc, însă nimeni nu a îndrăznit să îl deranjeze. Ce să îi spui unui astfel de om, văzând că se află sub protecţia fie a unor magistraţi, fie a unor poliţişti sau oameni politici, şi că îşi oferă, bineînţeles, şi el, serviciile acestora. Pe noi cine ne apără de interlopi sau, mă rog, cine ne mai apără de cei care trebuie să ne apere de ei, dar nu o fac?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

ACTUALITATE
Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv