JURNAL VIRTUAL. Săptămâna Berbeceanu

danielgutaLa o săptămână de la trimiterea după gratii a celebrului poliţist Traian Berbeceanu, lucrurile s-au mai liniştit, cum era de aşteptat, însă arestarea acestuia continuă să fie un subiect de presă. Justiţia a părut mai transparentă ca niciodată în ce priveşte dosarul comisarului de la Crimă Organizată Alba.

E ca şi cum şi-ar fi pus poalele în cap, lăsând să se arate de sub vălurile ei toate hibele ţinute în ultimii ani departe de ochii lumii. Bine că s-a întîmplat şi asta, aflăm şi noi cum merg lucrurile, care e starea de spirit a societăţii etc. Când scriu Justiţie, nu mă gândesc numai la procurorii şi la judecătorii care au făcut publice documentele din dosarul acuzării, dar şi la scrisoarea poliţistului, la mesajele acestuia din ultimele zile şi la dezvăluirile „pe surse” venite dinspre DIICOT.

Ca pe orice om ce ţine la naivitatea lui, mă miră cât de subţire a fost graniţa dintre lumea „băieţilor buni” şi cea a interlopilor, şi cât de des s-au întrepătruns. Toate aceste relatări ale justiţiarilor nu fac decât să dovedească faptul că „de la un anumit nivel” cele două lumi s-au amestecat şi, poate, nimeni nu a mai scăpat nepătat. Din haosul ascuns sub cearşafurile bunelor intenţii din Justiţie, cei care au avut de câştigat au fost, bineînţeles, interlopii.

Ce să îi spui unui „băiat rău”, căruia i s-a dus faima de rupător de oase ori de cămătar, unuia care face avere din nimic ori îşi construieşte vile peste vile fără să îl vezi muncind o zi în viaţa lui? Toată lumea ştie de afacerile lui necurate, toţi îl bănuiesc, însă nimeni nu a îndrăznit să îl deranjeze. Ce să îi spui unui astfel de om, văzând că se află sub protecţia fie a unor magistraţi, fie a unor poliţişti sau oameni politici, şi că îşi oferă, bineînţeles, şi el, serviciile acestora. Pe noi cine ne apără de interlopi sau, mă rog, cine ne mai apără de cei care trebuie să ne apere de ei, dar nu o fac?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara