Jurnal Virtual. Monstrul din parc

danielgutaÎn această săptămână Ziarul Hunedoreanului a încercat să desluşească iţele unei afaceri cu totul păguboase pentru locuitorii Hunedoarei, cea a ruinei din Parcul Corvin. De cinci ani, o clădire hidoasă şi nepotrivită peisajului unuia dintre cele mai iubite parcuri ale hunedorenilor ocupă aproape jumătate din suprafaţa acestuia. A fost construită ilegal, dar cu garanţia administraţiei locale, peste trunchiurile retezate ale salcâmilor şi peste aleile pe care hunedorenii ieşiţi la plimbare îşi găseau relaxarea.

Un parc frumos, stricat de o construcţie monstruoasă care nu a folosit nimănui, cam asta înseamnă acum Parcul Corvin. Un parc concesionat de o firmă privată, în care nu se mai poate investi.

Între timp, autorităţile locale au rămas surde la cele mai multe dintre solicitările hunedorenilor legate de Parcul Corvin. Au ridicat din umeri neştiind ce măsuri să ia în privinţa clădirii ce s-a vrut a fi pizzerie, bar, restaurant, bibliotecă etc. Şi în anii trecuţi, când mă interesam la primărie de soarta construcţiei, primeam drept răspuns un ridicat din umeri, poate o promisiune că situaţia ei se va clarifica, dar, în general, ideea era cam aşa: „nu ştim, nu putem acţiona, nu noi suntem de vină”.parcul corvin 2 short

Pentru cei care mai au curiozitatea sa viziteze mega-construcţia din Parcul Corvin, aceasta se dezvăluie acoperită de grafitti, cu geamurile şi uşile sparte, cu încăperile transformate în depozite de gunoi. Nu mai e păzită de aproape doi ani, iar golanii şi-au făcut de cap în ea. Privesc la construcţia zugrăvită în verde crud şi mă întreb dacă se va prăbuşi de la sine sau vreo autoritate locală va avea curajul să ceară demolarea ei. E ridicată ilegal, aşa că trebuie demolată, iar parcul trebuie redat hunedorenilor. În parcuri, construirea acestor cutii de beton cu termopane e interzisă prin lege, însă noi am fost prea laşi pentru a lua măsuri.

Înainte ca alte astfel de construcţii să mai reteze din zonele verzi ale Hunedoarei, pentru interesul nu ştiu cui, ar trebui să ne gândim cui folosesc ele. Nouă, hunedorenilor, în niciun caz, indiferent cât de frumoase şi moderne ni se vor prezenta, indiferent că vor fi biserici, şcoli sau cluburi de noapte. Locul lor nu e în parc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!