Jurnal Virtual. Monstrul din parc

danielgutaÎn această săptămână Ziarul Hunedoreanului a încercat să desluşească iţele unei afaceri cu totul păguboase pentru locuitorii Hunedoarei, cea a ruinei din Parcul Corvin. De cinci ani, o clădire hidoasă şi nepotrivită peisajului unuia dintre cele mai iubite parcuri ale hunedorenilor ocupă aproape jumătate din suprafaţa acestuia. A fost construită ilegal, dar cu garanţia administraţiei locale, peste trunchiurile retezate ale salcâmilor şi peste aleile pe care hunedorenii ieşiţi la plimbare îşi găseau relaxarea.

Un parc frumos, stricat de o construcţie monstruoasă care nu a folosit nimănui, cam asta înseamnă acum Parcul Corvin. Un parc concesionat de o firmă privată, în care nu se mai poate investi.

Între timp, autorităţile locale au rămas surde la cele mai multe dintre solicitările hunedorenilor legate de Parcul Corvin. Au ridicat din umeri neştiind ce măsuri să ia în privinţa clădirii ce s-a vrut a fi pizzerie, bar, restaurant, bibliotecă etc. Şi în anii trecuţi, când mă interesam la primărie de soarta construcţiei, primeam drept răspuns un ridicat din umeri, poate o promisiune că situaţia ei se va clarifica, dar, în general, ideea era cam aşa: „nu ştim, nu putem acţiona, nu noi suntem de vină”.parcul corvin 2 short

Pentru cei care mai au curiozitatea sa viziteze mega-construcţia din Parcul Corvin, aceasta se dezvăluie acoperită de grafitti, cu geamurile şi uşile sparte, cu încăperile transformate în depozite de gunoi. Nu mai e păzită de aproape doi ani, iar golanii şi-au făcut de cap în ea. Privesc la construcţia zugrăvită în verde crud şi mă întreb dacă se va prăbuşi de la sine sau vreo autoritate locală va avea curajul să ceară demolarea ei. E ridicată ilegal, aşa că trebuie demolată, iar parcul trebuie redat hunedorenilor. În parcuri, construirea acestor cutii de beton cu termopane e interzisă prin lege, însă noi am fost prea laşi pentru a lua măsuri.

Înainte ca alte astfel de construcţii să mai reteze din zonele verzi ale Hunedoarei, pentru interesul nu ştiu cui, ar trebui să ne gândim cui folosesc ele. Nouă, hunedorenilor, în niciun caz, indiferent cât de frumoase şi moderne ni se vor prezenta, indiferent că vor fi biserici, şcoli sau cluburi de noapte. Locul lor nu e în parc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara