Jurnal Virtual. Monstrul din parc

danielgutaÎn această săptămână Ziarul Hunedoreanului a încercat să desluşească iţele unei afaceri cu totul păguboase pentru locuitorii Hunedoarei, cea a ruinei din Parcul Corvin. De cinci ani, o clădire hidoasă şi nepotrivită peisajului unuia dintre cele mai iubite parcuri ale hunedorenilor ocupă aproape jumătate din suprafaţa acestuia. A fost construită ilegal, dar cu garanţia administraţiei locale, peste trunchiurile retezate ale salcâmilor şi peste aleile pe care hunedorenii ieşiţi la plimbare îşi găseau relaxarea.

Un parc frumos, stricat de o construcţie monstruoasă care nu a folosit nimănui, cam asta înseamnă acum Parcul Corvin. Un parc concesionat de o firmă privată, în care nu se mai poate investi.

Între timp, autorităţile locale au rămas surde la cele mai multe dintre solicitările hunedorenilor legate de Parcul Corvin. Au ridicat din umeri neştiind ce măsuri să ia în privinţa clădirii ce s-a vrut a fi pizzerie, bar, restaurant, bibliotecă etc. Şi în anii trecuţi, când mă interesam la primărie de soarta construcţiei, primeam drept răspuns un ridicat din umeri, poate o promisiune că situaţia ei se va clarifica, dar, în general, ideea era cam aşa: „nu ştim, nu putem acţiona, nu noi suntem de vină”.parcul corvin 2 short

Pentru cei care mai au curiozitatea sa viziteze mega-construcţia din Parcul Corvin, aceasta se dezvăluie acoperită de grafitti, cu geamurile şi uşile sparte, cu încăperile transformate în depozite de gunoi. Nu mai e păzită de aproape doi ani, iar golanii şi-au făcut de cap în ea. Privesc la construcţia zugrăvită în verde crud şi mă întreb dacă se va prăbuşi de la sine sau vreo autoritate locală va avea curajul să ceară demolarea ei. E ridicată ilegal, aşa că trebuie demolată, iar parcul trebuie redat hunedorenilor. În parcuri, construirea acestor cutii de beton cu termopane e interzisă prin lege, însă noi am fost prea laşi pentru a lua măsuri.

Înainte ca alte astfel de construcţii să mai reteze din zonele verzi ale Hunedoarei, pentru interesul nu ştiu cui, ar trebui să ne gândim cui folosesc ele. Nouă, hunedorenilor, în niciun caz, indiferent cât de frumoase şi moderne ni se vor prezenta, indiferent că vor fi biserici, şcoli sau cluburi de noapte. Locul lor nu e în parc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa