JURNAL VIRTUAL. În Hunedoara e libertate

danielgutaAsta e democraţie: să ceri 1.000 de lei ca premiu de sărbători de la primărie, pentru că ai demascat mafia din asociaţia de proprietari a blocurilor de pe strada X, din cartierul Y. Se întâmplă în Hunedoara, iar omul care a avut această iniţiativă este celebrul Vili Rupa, un personaj pitoresc de-al locului, dar serios când este vorba de a-şi cere drepturile.

Vili, justiţiarul din Hunedoara, aşa cum îi place să fie numit, a câştigat două procese cu statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă, culmea, nu reuşeşte să îi înduplece pe aleşii locali că merită premiul de 1.000 de lei. Ce-i drept, Vili a primit o diplomă de onoare de la Primăria Hunedoara, acordată bineînţeles pentru lupta cu interlopii cu legitimaţie de stat. Aşa zice omul, dar dacă este să redăm cuvânt cu cuvânt ce scrie pe diplomă, el a fost răsplătit numai „pentru lupta sa pentru apărarea drepturilor omului”. Vili, nu ceda! Nu o să primeşti recompensa de sărbători de la autorităţi, dar măcar aduci un pic de culoare ştirilor gri despre Hunedoara.
Dar cine crede că în Hunedoara toată lumea, în afară de Vili, a intrat în starea aceea de apatie specifică zilelor de iarnă fără zăpadă se înşeală. 🙂 Duminica trecută, în centrul municipiului l-am întâlnit cel mai entuziast tânăr hunedorean al momentului, Alin Barna. Dotat cu două pancarte pe care a scris câteva mesaje dure la adresa liderilor politici, Alin protesta singur în faţa Casei de cultură a municipiului. a bradului, a ieslei şi a figurinei care îl înfăţişa pe Moş Crăciun. O fi bine, o fi rău, mi-am zis… Se întoarce lumea pe dos?! Nici nu ştiam ce să cred, cert este că, uite, mai sunt oameni care cred că ţara asta poate fi deturnată din dezastrul spre care mulţi dintre noi cred că se îndreaptă.
În Hunedoara, lucrurile nu merg cum aş fi vrut, dar oricum nu eram prea optimist nici la începutul anului. Totuşi, ne putem simţi liberi să protestăm (deja am dat două exemple) şi să ne manifestăm drepturile primite o dată cu democraţia visată. Atâta doar că, din păcate, nimeni nu pare să ne mai bage în seamă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș