JURNAL VIRTUAL. În Hunedoara e libertate

danielgutaAsta e democraţie: să ceri 1.000 de lei ca premiu de sărbători de la primărie, pentru că ai demascat mafia din asociaţia de proprietari a blocurilor de pe strada X, din cartierul Y. Se întâmplă în Hunedoara, iar omul care a avut această iniţiativă este celebrul Vili Rupa, un personaj pitoresc de-al locului, dar serios când este vorba de a-şi cere drepturile.

Vili, justiţiarul din Hunedoara, aşa cum îi place să fie numit, a câştigat două procese cu statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă, culmea, nu reuşeşte să îi înduplece pe aleşii locali că merită premiul de 1.000 de lei. Ce-i drept, Vili a primit o diplomă de onoare de la Primăria Hunedoara, acordată bineînţeles pentru lupta cu interlopii cu legitimaţie de stat. Aşa zice omul, dar dacă este să redăm cuvânt cu cuvânt ce scrie pe diplomă, el a fost răsplătit numai „pentru lupta sa pentru apărarea drepturilor omului”. Vili, nu ceda! Nu o să primeşti recompensa de sărbători de la autorităţi, dar măcar aduci un pic de culoare ştirilor gri despre Hunedoara.
Dar cine crede că în Hunedoara toată lumea, în afară de Vili, a intrat în starea aceea de apatie specifică zilelor de iarnă fără zăpadă se înşeală. 🙂 Duminica trecută, în centrul municipiului l-am întâlnit cel mai entuziast tânăr hunedorean al momentului, Alin Barna. Dotat cu două pancarte pe care a scris câteva mesaje dure la adresa liderilor politici, Alin protesta singur în faţa Casei de cultură a municipiului. a bradului, a ieslei şi a figurinei care îl înfăţişa pe Moş Crăciun. O fi bine, o fi rău, mi-am zis… Se întoarce lumea pe dos?! Nici nu ştiam ce să cred, cert este că, uite, mai sunt oameni care cred că ţara asta poate fi deturnată din dezastrul spre care mulţi dintre noi cred că se îndreaptă.
În Hunedoara, lucrurile nu merg cum aş fi vrut, dar oricum nu eram prea optimist nici la începutul anului. Totuşi, ne putem simţi liberi să protestăm (deja am dat două exemple) şi să ne manifestăm drepturile primite o dată cu democraţia visată. Atâta doar că, din păcate, nimeni nu pare să ne mai bage în seamă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara