JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

danielgutaZilele trecute a început construcţia unui hipermarket în Deva, iar unuia dintre hunedorenii care a citit ştirea nu îi venea să creadă cum de investitorii aleg reşedinţa de judeţ în loc să vină în Hunedoara. Cu gândul la comentariul cititorului, am făcut o listă a câtorva lucruri pozitive care ar putea fi remarcate în municipiul Deva, probabil luate în calcul şi de cei care caută un loc unde să îşi desfăşoare afacerile.

Deva e traversată de o şosea europeană, DN7, iar peste doi ani municipiul va fi legat de Timişoara şi de Occident prin autostrada A1. Lucrările la tronsonul Ilia – Deva au început tot zilele trecute şi sunt privite cu optimism de localnici, chiar dacă autorităţile oraşului „se plâng” că nodul rutier prin care se va face intrarea din Deva pe A1 va fi prea departe de municipiu. În Deva, restaurarea cetăţii, realizată pe un proiect de aproape zece milioane de euro, va creşte numărul turiştilor şi veniturile. Şi tot în Deva lucrează un număr mult mai mare de bugetari ca în orice alt municipiu din judeţ, astfel că economia oraşului prezintă stabilitate, cel puţin în comparaţie cu municipiul vecin.

Uneori am impresia că Hunedoara pur şi simplu nu poate ţine pasul cu Deva, că în municipiul Castelului Corvinilor declinul industriei a lăsat o gaură neagră pe care ne e aproape imposibil să o astupăm, oricâte fonduri i-am aloca. Problema e că fondurile şi investiţiile nici nu prea ajung aici. Nu pentru că ar fi acaparate de Deva, dar investitorii nu rezonează, aşa cum o fac hunedorenii, la amintirile frumoase ale oraşului şantier şi ale „Cetăţii de foc”,  amintiri pe care le poţi iubi, însă e greu să trăieşti din ele.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

  1. florin

    AU PRIMARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    si acolo se fura si se cere mita dar nu ca si In HUNEDOARA

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva