JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

danielgutaZilele trecute a început construcţia unui hipermarket în Deva, iar unuia dintre hunedorenii care a citit ştirea nu îi venea să creadă cum de investitorii aleg reşedinţa de judeţ în loc să vină în Hunedoara. Cu gândul la comentariul cititorului, am făcut o listă a câtorva lucruri pozitive care ar putea fi remarcate în municipiul Deva, probabil luate în calcul şi de cei care caută un loc unde să îşi desfăşoare afacerile.

Deva e traversată de o şosea europeană, DN7, iar peste doi ani municipiul va fi legat de Timişoara şi de Occident prin autostrada A1. Lucrările la tronsonul Ilia – Deva au început tot zilele trecute şi sunt privite cu optimism de localnici, chiar dacă autorităţile oraşului „se plâng” că nodul rutier prin care se va face intrarea din Deva pe A1 va fi prea departe de municipiu. În Deva, restaurarea cetăţii, realizată pe un proiect de aproape zece milioane de euro, va creşte numărul turiştilor şi veniturile. Şi tot în Deva lucrează un număr mult mai mare de bugetari ca în orice alt municipiu din judeţ, astfel că economia oraşului prezintă stabilitate, cel puţin în comparaţie cu municipiul vecin.

Uneori am impresia că Hunedoara pur şi simplu nu poate ţine pasul cu Deva, că în municipiul Castelului Corvinilor declinul industriei a lăsat o gaură neagră pe care ne e aproape imposibil să o astupăm, oricâte fonduri i-am aloca. Problema e că fondurile şi investiţiile nici nu prea ajung aici. Nu pentru că ar fi acaparate de Deva, dar investitorii nu rezonează, aşa cum o fac hunedorenii, la amintirile frumoase ale oraşului şantier şi ale „Cetăţii de foc”,  amintiri pe care le poţi iubi, însă e greu să trăieşti din ele.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

  1. florin

    AU PRIMARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    si acolo se fura si se cere mita dar nu ca si In HUNEDOARA

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă