JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

danielgutaZilele trecute a început construcţia unui hipermarket în Deva, iar unuia dintre hunedorenii care a citit ştirea nu îi venea să creadă cum de investitorii aleg reşedinţa de judeţ în loc să vină în Hunedoara. Cu gândul la comentariul cititorului, am făcut o listă a câtorva lucruri pozitive care ar putea fi remarcate în municipiul Deva, probabil luate în calcul şi de cei care caută un loc unde să îşi desfăşoare afacerile.

Deva e traversată de o şosea europeană, DN7, iar peste doi ani municipiul va fi legat de Timişoara şi de Occident prin autostrada A1. Lucrările la tronsonul Ilia – Deva au început tot zilele trecute şi sunt privite cu optimism de localnici, chiar dacă autorităţile oraşului „se plâng” că nodul rutier prin care se va face intrarea din Deva pe A1 va fi prea departe de municipiu. În Deva, restaurarea cetăţii, realizată pe un proiect de aproape zece milioane de euro, va creşte numărul turiştilor şi veniturile. Şi tot în Deva lucrează un număr mult mai mare de bugetari ca în orice alt municipiu din judeţ, astfel că economia oraşului prezintă stabilitate, cel puţin în comparaţie cu municipiul vecin.

Uneori am impresia că Hunedoara pur şi simplu nu poate ţine pasul cu Deva, că în municipiul Castelului Corvinilor declinul industriei a lăsat o gaură neagră pe care ne e aproape imposibil să o astupăm, oricâte fonduri i-am aloca. Problema e că fondurile şi investiţiile nici nu prea ajung aici. Nu pentru că ar fi acaparate de Deva, dar investitorii nu rezonează, aşa cum o fac hunedorenii, la amintirile frumoase ale oraşului şantier şi ale „Cetăţii de foc”,  amintiri pe care le poţi iubi, însă e greu să trăieşti din ele.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “JURNAL VIRTUAL. De ce investitorii se îndreaptă spre Deva

  1. florin

    AU PRIMARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    si acolo se fura si se cere mita dar nu ca si In HUNEDOARA

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =

ACTUALITATE
O copilă a murit după ce a căzut de la etajul opt         Când va fi pronunțată sentința în dosarul mafiei comorilor dacice         Căsătorii simbolice de Dragobete, la Castelul Corvinilor         Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani