Din campanii adunate

meMai sunt două zile și începe o nouă campanie electorală.

Din 1996 n-am ratat nicio campanie electorală. A fost extrem de amuzant mereu.

Îmi amintesc că un candidat a uitat de electoratul căruia i se adresa. Cred că îl mânca rău spatele. I-a lăsat pe aceia vorbind și s-a dus să se scarpine pe spinare cu ajutorul scoarței unui copac. Se lăsa în jos și se ridica, în timp ce alegătorii se uitau prostiți la el.

Un altul zbiera cât îl țineau bojocii că va veni „SMUCHI” să cânte, iar el va fi prezentat în deschiderea concertului. „Daaa, așa, voi veniți din pădure, mă prezentați și apoi eu zic CĂ CÂntă SMUCHI”, explica un candidat tinerilor din partid. Totul cu ziariștii de față.

Un altul a venit la o emisiune. Îl întrebam de proiectele pe care le are sau pe care le-a finalizat. Eu – „Ați făcut proiect pentru căminul cultural cutare”. El – „Nu-i gata!”. Am continuat – „Pentru apă și canalizare? Pentru drumuri? Pentru biserici?” ș.a.m.d. El – „Nu-i gata!”. Pentru toate a avut același răspuns.

Un altul era într-un studio de radio și se pregătea. Când s-au întors ziariștii de la țigară, candidatul lovea cu sete cu picioarele în cuier.

Un altul, cu un caracter infect, făcea presiuni la ziarele și televiziunie centrale pentru ca ziariștii din teritoriu să scrie mizerii la adresa contracandidaților. Bineînțeles că spunea că ziariștii să scrie ce zice el și să se și semneze. Ghinion, nu i-a ieșit.

Un alt măreț candidat nu ieșea în public fără i se spună ce să scoată pe gură, cum să îi abordeze pe alegători. Când a scăpat de unul singur a pornit cu mașina și cu megafonul zbierând că e în cursă. De parcă se îndoia cineva că n-ar fi.

Cel mai tare rămâne un altul care adunase oamenii la o întrunire electorală și se scobea în nas cu o viteză amețitoare.

Sigur că de data aceasta vom avea parte de candidați pentru toată România, ceva mai rafinați, vorbitori de limbi străine. Nu va mai fi același lucru, dar amintirile rămân. Iar oamenii de care v-am povestit sunt în funcții.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 1 =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi