Din campanii adunate

meMai sunt două zile și începe o nouă campanie electorală.

Din 1996 n-am ratat nicio campanie electorală. A fost extrem de amuzant mereu.

Îmi amintesc că un candidat a uitat de electoratul căruia i se adresa. Cred că îl mânca rău spatele. I-a lăsat pe aceia vorbind și s-a dus să se scarpine pe spinare cu ajutorul scoarței unui copac. Se lăsa în jos și se ridica, în timp ce alegătorii se uitau prostiți la el.

Un altul zbiera cât îl țineau bojocii că va veni „SMUCHI” să cânte, iar el va fi prezentat în deschiderea concertului. „Daaa, așa, voi veniți din pădure, mă prezentați și apoi eu zic CĂ CÂntă SMUCHI”, explica un candidat tinerilor din partid. Totul cu ziariștii de față.

Un altul a venit la o emisiune. Îl întrebam de proiectele pe care le are sau pe care le-a finalizat. Eu – „Ați făcut proiect pentru căminul cultural cutare”. El – „Nu-i gata!”. Am continuat – „Pentru apă și canalizare? Pentru drumuri? Pentru biserici?” ș.a.m.d. El – „Nu-i gata!”. Pentru toate a avut același răspuns.

Un altul era într-un studio de radio și se pregătea. Când s-au întors ziariștii de la țigară, candidatul lovea cu sete cu picioarele în cuier.

Un altul, cu un caracter infect, făcea presiuni la ziarele și televiziunie centrale pentru ca ziariștii din teritoriu să scrie mizerii la adresa contracandidaților. Bineînțeles că spunea că ziariștii să scrie ce zice el și să se și semneze. Ghinion, nu i-a ieșit.

Un alt măreț candidat nu ieșea în public fără i se spună ce să scoată pe gură, cum să îi abordeze pe alegători. Când a scăpat de unul singur a pornit cu mașina și cu megafonul zbierând că e în cursă. De parcă se îndoia cineva că n-ar fi.

Cel mai tare rămâne un altul care adunase oamenii la o întrunire electorală și se scobea în nas cu o viteză amețitoare.

Sigur că de data aceasta vom avea parte de candidați pentru toată România, ceva mai rafinați, vorbitori de limbi străine. Nu va mai fi același lucru, dar amintirile rămân. Iar oamenii de care v-am povestit sunt în funcții.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure