Din campanii adunate

meMai sunt două zile și începe o nouă campanie electorală.

Din 1996 n-am ratat nicio campanie electorală. A fost extrem de amuzant mereu.

Îmi amintesc că un candidat a uitat de electoratul căruia i se adresa. Cred că îl mânca rău spatele. I-a lăsat pe aceia vorbind și s-a dus să se scarpine pe spinare cu ajutorul scoarței unui copac. Se lăsa în jos și se ridica, în timp ce alegătorii se uitau prostiți la el.

Un altul zbiera cât îl țineau bojocii că va veni „SMUCHI” să cânte, iar el va fi prezentat în deschiderea concertului. „Daaa, așa, voi veniți din pădure, mă prezentați și apoi eu zic CĂ CÂntă SMUCHI”, explica un candidat tinerilor din partid. Totul cu ziariștii de față.

Un altul a venit la o emisiune. Îl întrebam de proiectele pe care le are sau pe care le-a finalizat. Eu – „Ați făcut proiect pentru căminul cultural cutare”. El – „Nu-i gata!”. Am continuat – „Pentru apă și canalizare? Pentru drumuri? Pentru biserici?” ș.a.m.d. El – „Nu-i gata!”. Pentru toate a avut același răspuns.

Un altul era într-un studio de radio și se pregătea. Când s-au întors ziariștii de la țigară, candidatul lovea cu sete cu picioarele în cuier.

Un altul, cu un caracter infect, făcea presiuni la ziarele și televiziunie centrale pentru ca ziariștii din teritoriu să scrie mizerii la adresa contracandidaților. Bineînțeles că spunea că ziariștii să scrie ce zice el și să se și semneze. Ghinion, nu i-a ieșit.

Un alt măreț candidat nu ieșea în public fără i se spună ce să scoată pe gură, cum să îi abordeze pe alegători. Când a scăpat de unul singur a pornit cu mașina și cu megafonul zbierând că e în cursă. De parcă se îndoia cineva că n-ar fi.

Cel mai tare rămâne un altul care adunase oamenii la o întrunire electorală și se scobea în nas cu o viteză amețitoare.

Sigur că de data aceasta vom avea parte de candidați pentru toată România, ceva mai rafinați, vorbitori de limbi străine. Nu va mai fi același lucru, dar amintirile rămân. Iar oamenii de care v-am povestit sunt în funcții.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.