Din campanii adunate

meMai sunt două zile și începe o nouă campanie electorală.

Din 1996 n-am ratat nicio campanie electorală. A fost extrem de amuzant mereu.

Îmi amintesc că un candidat a uitat de electoratul căruia i se adresa. Cred că îl mânca rău spatele. I-a lăsat pe aceia vorbind și s-a dus să se scarpine pe spinare cu ajutorul scoarței unui copac. Se lăsa în jos și se ridica, în timp ce alegătorii se uitau prostiți la el.

Un altul zbiera cât îl țineau bojocii că va veni „SMUCHI” să cânte, iar el va fi prezentat în deschiderea concertului. „Daaa, așa, voi veniți din pădure, mă prezentați și apoi eu zic CĂ CÂntă SMUCHI”, explica un candidat tinerilor din partid. Totul cu ziariștii de față.

Un altul a venit la o emisiune. Îl întrebam de proiectele pe care le are sau pe care le-a finalizat. Eu – „Ați făcut proiect pentru căminul cultural cutare”. El – „Nu-i gata!”. Am continuat – „Pentru apă și canalizare? Pentru drumuri? Pentru biserici?” ș.a.m.d. El – „Nu-i gata!”. Pentru toate a avut același răspuns.

Un altul era într-un studio de radio și se pregătea. Când s-au întors ziariștii de la țigară, candidatul lovea cu sete cu picioarele în cuier.

Un altul, cu un caracter infect, făcea presiuni la ziarele și televiziunie centrale pentru ca ziariștii din teritoriu să scrie mizerii la adresa contracandidaților. Bineînțeles că spunea că ziariștii să scrie ce zice el și să se și semneze. Ghinion, nu i-a ieșit.

Un alt măreț candidat nu ieșea în public fără i se spună ce să scoată pe gură, cum să îi abordeze pe alegători. Când a scăpat de unul singur a pornit cu mașina și cu megafonul zbierând că e în cursă. De parcă se îndoia cineva că n-ar fi.

Cel mai tare rămâne un altul care adunase oamenii la o întrunire electorală și se scobea în nas cu o viteză amețitoare.

Sigur că de data aceasta vom avea parte de candidați pentru toată România, ceva mai rafinați, vorbitori de limbi străine. Nu va mai fi același lucru, dar amintirile rămân. Iar oamenii de care v-am povestit sunt în funcții.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018