Cuvinte Libere. PROSTIA BLOCHEAZĂ ROMÂNIA! Invers nu funcționează…

Vechi prieten, ortac aș zice, pentru că și gazetăria e uneori un fel de abataj de mină în care trudești și orbecăi în căutarea adevărului, Ștefan Costea, inginer minier la rigoare dar cu har la vârful pixului, a postat pe Facebook chestia asta: “Prostia blochează România!…Viceversa,atenție,nu are efect!” Tocmai când căutam un cuvânt cu care să încep aceste rânduri despre prostia, de fapt prostirea în masă la care suntem supuși cu intenție ticăloasă și căreia ne supunem cu lașitate. Anume. De peste doi ani România are pe agenda sa publică de Stat și Țară o singură acțiune: demiterea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Koveși! De-aici încolo România nu a avut nicio problemă de rezolvat ! De-o vreme, ordinea de zi a Țării, ținută și urmărită cu cea mai mare strictețe este alimentată de întregul arsenal media cu gafele impardonabile ale premierului Viorica Dăncilă. Care are meritul de a nu-și da seama că tocmai oamenii ei, care-i scriu discursurile, sunt cei care o expun ironiei publice! Iar opiniei publice i se livrează cu voluptate aceste gafe fabricate chiar lângă premier, în laboratoarele guvernării. Când lumea stă să se plictisească de gafele blondei de la Victoria, apare, este fabricat și lansat pe piață un român… verde, cum altfel?, cu pieptu-i de aramă, care vine din Nord cu o mașină pe care scrie chestia aia ce-i place Opoziției: Muie-PSD! Țara se oprește din lucru, vorba vine, că, oricum, nu lucrează prea multă lume, și mestecă muia la toate televiziunile, cu toți miniștrii și polițiștii, iar întrebarea României devine, după manipulrea grosolană: Cine-i de vină- românul cu muia pe numărul mașinii sau poliția care a șters muia?
Astea ar fi cele mai recente preocupări ale României. Dar, cam din ianuarie 1990 încoace, Țara se află într-o neîncetată campanie electorală, purtată sub astfel de… stindarde ale ticăloșiei politice. Care nu au absolut nimic cu starea României, ci doar cu starea competiției partidelor pentru a ajunge la putere. Și asta, nu cu programe de țară, dar cu manipulări grosolane, de felul celor menționate. Pentru a nu băga nimeni de seamă că cei mai importanți angajatori din România sunt structurile administrative, centrale, județene și locale! Care au dezvoltat un aparat birocratic nemaiîntâlnit, supradimensinat și sufocant, care blochează România. Cu prostia! De fapt, prostirea românilor!
Și pentru a nu părea că vorbim ca să ne aflăm în treabă, iată un simplu exemplu, chiar de aici, de lângă noi. Multă vreme, actualul sediu al Prefecturii și Consiliului județean, Paltul administrativ, care azi găzduiește doar cele două instituții- și ele supradimensionate cu tot felul de hârțogari și dresori de coli ministeriale-, era ocupat de structuri specializate ale administrației județene. Cum ar fi Direcția de sănătate, Inspectoratul școlar județean, Consiliul culturii etc. Direcția de sănătate publică ocupa biroul directorului, al adjunctului și al inspectorilor. Inspectoratul școlar funcționa foarte bine tot în trei-patru birouri. Deși erau mai multe școli, mai mulți elevi și profesori ca astăzi, și se făcea mai multă școală, nu ocupa o clădire faraonică, ca azi. Priviți azi trotuarul din fața actualei Direcții județene de sănătate publică, care fusese sediul spitalului vechi. Vedeți garate, dimineața, minimum șapte mașini ale Direcției. Unele inscripționate: “Control în sănătate publică”. Dincolo de gramatica precară a inscripției se află umflarea birocratismului care sufocă Sănătatea! O clădire completă și apoi o alta adăugită, adăpostesc o armată de conțopiști în sănătate, ca să respectăm… gramatica firmei, de vreo trei ori mai mare ca plutonul medicilor din spitalul subordonat. Inclusiv șoferi pe… autocoloana de mașini, structurate și astea pe mărci și lux, în funcție de fundurile pe care le poartă… Însă manipularea oficială plânge că nu sunt bani de salarii pentru medici și personalul sanitar, de medicamente, că sănătatea în general este subfinanțată. Dar iată câți bani se topesc în structurile birocratice ale sănătații, masa de manevră a liderilor sindicali naționali, în mașini și cheltuielile aferente întreținerii acestora, în tehnică de calcul și telefonie de serviciu… Aceleași obiceiuri și în învățământ, și-n orice!
Dar, cu Codruța, cu Viorica, cu muia lu’ ăla pe numărul mașinii, România este prostită să nu vadă cine o cotropește. Propria-i conducere, oricare ar fi culoarea ei politică! De fapt, propria prostie! Inclusiv vuietul de miercuri al alarmelor este o prostie, o prostire a populației! Adică, la caz de necesitate unde îi adăpostiți pe cei alarmați? Avețți vreun adăpost? Atenție! România nu blochează prostia ! Numai invers!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil