Cuvinte Libere. Politică precum nădragii de flanelă ai unei frumoase doamne…

Nu știu alții cum sunt, dar eu când îl aud pe președintele Iohannis… Am luat-o pe ocolite, de la Ion Creangă încoace, că tot a fost Ziua Luminii la Români- dar degeaba, că nu ne mai luminăm neam de neam, dimpotrivă!-, iar povestittorul din Humulești, nu foarte mare scriitor, dar drag Om, era prietenul lui Eminescu de pe când acesta îndeplinea funcția de “inspector al școalelor”… Când îl aud pe fostul inspector al școalelor din Sibiu, simt că-mi cresc solzi de crap pe cap. Că se scorojesc peretii Cotroceniolor, cade vopseaua de pe ouăle de Paști și se  spălăcește Steagul Țării. Îi înțeleg pe avocații peneliști când o țin langa, că pușcăriașul eliberat cu anticipație e din nou criminal din cauza legilor lui Dragnea, Toader, Dăncilă și a tot PSD-ului; înțeleg că-s obligați de partid, că altfel îi dă Orban afară, cum i-a dat pe cei mai valoroși și dedicați, veritabili liberali care nu au ținut isonul cănitului la păr. Dar nu pot înțelege ca și președintele să o ia langa pe câmpii, după avocații mincinoși; să-și aducă aportul- expresia îi aparține, am preluat-o de la dânsul- la manipularea grosolană, care, pe televiziunile specializate în această meserie este distribuită drept adevăr. Apropo de aceste oficine ale dezinformîării și manipulării. În cazul suspendării pe 10 minute de emisiune a postului Realitatea TV se cuvine precizat că într-o democrație reală, consolidată, și într-o țară civilizată, populată cu oameni educați, capabili să gândească cu capetele lor, cunoscători ai valorii informațiilor și știrilor, și apți să le deosebească de dezinformare și manipulare, postul s-ar fi suspendat singur, sine die, definitiv, din lipsă de audiență, de auditori!
Așadar, când îl aud pe președinte și pe avocații manipulanți, manipulatori și alte… manii, precum slugărnicia și minciuna încerc să mă gândesc la… femei. Femei, femei, nu FeMeI. Iar azi, vâzând o doamnă, încă frumoasă, încă nu bătrână, matură și dotată fizic pentru a întoarce priviri ale bărbaților, inclusiv bătrâni- sau poate numai ale bătrânilor?- mi-a venit în minte un asforism : “O femeie frumoasă nu este neapărat şi o femeie elegantă, dar o femeie elegantă este întotdeauna o femeie frumoasă”. Dar doamna, altfel frumoasă ar fi, dacă ar fi și elegant îmbrăcată, umblă pe stradă în niște nădragi de flanelă, lăbărțați, de culoare nedefinită, un un fel de zăpadă gri, murdară… Un fel de pijama… Doamnelor, indiferent de vârste, purtați-vă frumusețea cu stil, cu eleganță, cu distincție! Măcar voi să dați culoare și frumusețe străzii ! Și  bucurie ochiului… Chiar bătrân, dar nu orb…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”