Cuvinte Libere. O FI AȘA? PARE CĂ DA!

Noi trăim într-o lume în care: “medicii distrug sănătatea, avocaţii distrug justiţia, universităţile distrug ştiinţa, guvernele distrug libertatea, presa distruge informaţia, religia distruge morala, iar băncile distrug economia”.
Vorbele astea atât de grele și apăsătoare, care par a developa o nouă filozofie a Noii Lumi ce se construiește în prezent, aparțin lui Chris Hedges, născut în 1956, matur jurnalist american, preot presbiterian, profesor universitar, autor de cărţi.
O fi așa?! N-o fi?! Dracu’ știe, Doamne iartă-mi păcatul! Dar citind mai atent și stând strâmb și judecând drept, ceea ce spune citatul omului, care, absolut sigur, nu a avut în obiectiv România de astăzi, ci lumea lui, cu capitalismul ei consolidat, nu curvit ca al României, ceea ce spune se potrivește aproape la fotografie cu sistemul actual care paralizează, sufocă România. Pe rând. Poate că medicii, ei și fiecare în parte nu distrug sănătatea românilor. Dar sigur, plecarea lor masivă în lumea bună o șubrezește, prin absena asistenței celei mai valoroase. Apoi, sistemul, organizarea și funcționarea birocratică a sistemului sanitar, cheltuirea unor sume enorme pe cohorta adminisrativă și furtul banilor din sistem, invazia producătorilor și distribuitorilor de medicamente, concomitent cu falimentarea industriei autohtone de medicamente și vaccinuri, și modificările periodice ale parametrilor de măsurare a sănătații, emanate de OMS, parcă tot în serviciul producătorilor de leacuri- sigur au accelerat și crescut simțitor gradul de îmbolnăvire a populației. De parcă nu erau de-ajuns stressul și poluarea…
La noi, spre deosebire de ce se întâmplă în Occident cu justiția din cauza avocaților, la noi treaba asta o fac procurorii. Aici nu mai spunem nimic mai mult decât că schimbarea unui procuror a paralizat politica României doi ani! Deci tot distrugere! Cu universitățile, lucrurile meg și la noi ca-n Europa și America: școli pe bani. Diferența este că la ei se învață, iar la noi proștii devin și mai proști. Excepțiile fac regula! Cu presa e așa de parcă domnul Hedges ar fi… român. Pentru că oricât de tabloid ar fi The Sun, de pildă, niciodată nu va cădea într-o mocirlă mai grețoasă decât presa noastră! Era să trec peste chestia  “guvernele distrug libertatea”. La noi nu e cazul. Cele două se distrug reciproc. Există doar impresia de libertate, dată tocmai această presă compromisă și de sentimentul, vetust deja, din decembrie 1989, că ne-am cucerit libertatea ca să ne facem de cap. Despre religie nu spun decât că își aduce o imensă contribuție la proliferarea obscurantismului. Mai ceva decât în feudalism!  Grație televiziunilor și prostimii, care  se alimentează reciproc  și umflă audiențele   emisiunilor tv.,  tot mai multe, de îndobitocire. Iar CNA… Cântă și dansează pe banii proștilor.
La români, băncile nu numai că au distrus economia, dar au distrus oameni, afaceri familiale și familii. Mai mult! Au sugrumat economia prin oprirea unor exploatări de aur și cărbune- unele chiar pe aici, aducând județul în sapă de lemn. Zăcăminte de sare, de minereuri importante, de metale rare, de uraniu, de ape minerale și termale sunt abandonate. Iar ca românii să fie mai cu moț, Banca Națională a României, cea care ar trebui să fie zidul de sprjin al Țării, și-a înstrăinat importante cantități de aur în lingouri, care nu sunt foarte garantate că ar mai aparține României!
O fi așa cum a spus americanul? Pare că da!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara