Cuvinte Libere. O FI AȘA? PARE CĂ DA!

Noi trăim într-o lume în care: “medicii distrug sănătatea, avocaţii distrug justiţia, universităţile distrug ştiinţa, guvernele distrug libertatea, presa distruge informaţia, religia distruge morala, iar băncile distrug economia”.
Vorbele astea atât de grele și apăsătoare, care par a developa o nouă filozofie a Noii Lumi ce se construiește în prezent, aparțin lui Chris Hedges, născut în 1956, matur jurnalist american, preot presbiterian, profesor universitar, autor de cărţi.
O fi așa?! N-o fi?! Dracu’ știe, Doamne iartă-mi păcatul! Dar citind mai atent și stând strâmb și judecând drept, ceea ce spune citatul omului, care, absolut sigur, nu a avut în obiectiv România de astăzi, ci lumea lui, cu capitalismul ei consolidat, nu curvit ca al României, ceea ce spune se potrivește aproape la fotografie cu sistemul actual care paralizează, sufocă România. Pe rând. Poate că medicii, ei și fiecare în parte nu distrug sănătatea românilor. Dar sigur, plecarea lor masivă în lumea bună o șubrezește, prin absena asistenței celei mai valoroase. Apoi, sistemul, organizarea și funcționarea birocratică a sistemului sanitar, cheltuirea unor sume enorme pe cohorta adminisrativă și furtul banilor din sistem, invazia producătorilor și distribuitorilor de medicamente, concomitent cu falimentarea industriei autohtone de medicamente și vaccinuri, și modificările periodice ale parametrilor de măsurare a sănătații, emanate de OMS, parcă tot în serviciul producătorilor de leacuri- sigur au accelerat și crescut simțitor gradul de îmbolnăvire a populației. De parcă nu erau de-ajuns stressul și poluarea…
La noi, spre deosebire de ce se întâmplă în Occident cu justiția din cauza avocaților, la noi treaba asta o fac procurorii. Aici nu mai spunem nimic mai mult decât că schimbarea unui procuror a paralizat politica României doi ani! Deci tot distrugere! Cu universitățile, lucrurile meg și la noi ca-n Europa și America: școli pe bani. Diferența este că la ei se învață, iar la noi proștii devin și mai proști. Excepțiile fac regula! Cu presa e așa de parcă domnul Hedges ar fi… român. Pentru că oricât de tabloid ar fi The Sun, de pildă, niciodată nu va cădea într-o mocirlă mai grețoasă decât presa noastră! Era să trec peste chestia  “guvernele distrug libertatea”. La noi nu e cazul. Cele două se distrug reciproc. Există doar impresia de libertate, dată tocmai această presă compromisă și de sentimentul, vetust deja, din decembrie 1989, că ne-am cucerit libertatea ca să ne facem de cap. Despre religie nu spun decât că își aduce o imensă contribuție la proliferarea obscurantismului. Mai ceva decât în feudalism!  Grație televiziunilor și prostimii, care  se alimentează reciproc  și umflă audiențele   emisiunilor tv.,  tot mai multe, de îndobitocire. Iar CNA… Cântă și dansează pe banii proștilor.
La români, băncile nu numai că au distrus economia, dar au distrus oameni, afaceri familiale și familii. Mai mult! Au sugrumat economia prin oprirea unor exploatări de aur și cărbune- unele chiar pe aici, aducând județul în sapă de lemn. Zăcăminte de sare, de minereuri importante, de metale rare, de uraniu, de ape minerale și termale sunt abandonate. Iar ca românii să fie mai cu moț, Banca Națională a României, cea care ar trebui să fie zidul de sprjin al Țării, și-a înstrăinat importante cantități de aur în lingouri, care nu sunt foarte garantate că ar mai aparține României!
O fi așa cum a spus americanul? Pare că da!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950