Cuvinte Libere. Demografie. Cum s-a ajuns la neamprostie…

Cu ani în urmă, Mădălin Voicu, personaj pitoresc aproape nelipsit de pe micul ecran, dar cam dispărut de-o vreme, din motive pe care nu le discutăm, spunea cam așa: “Țiganii, din nationalitate conlocuitoare vor deveni nationalitate înlocuitoare”… Adică, în loc să se românizeze țiganii, se țigănizează românii. De la această premisă a pornit, din câte înțeleg, și conf. univ. Doru Pop, de la UBB Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune, care costată că: “Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din acestă ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi”. Autorul menționat, vorbind despre demografia politică ne spune că prima golire demografică s-a produs la începtul secoluluii trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale, în care România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin. Adică vreo 1,1 milioane de oameni, civili și militari. La care se adună încă 1,2 milioane ca urmare a holocaustului, modelului sovietic de epurare pe criterii etnice și de clasă, vizând în mod special elite sociale și intelectuale.
A dispărut o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti). Adăugați dispariția cvasitotală a unor etnii importante în dezvoltarea civică, culturală și urbană a României, germani și evrei, cam 1,5 milioane în total, plus circa 3 milioane de emigranți după anul 1990 și vedem că vorbim despre o reală golire a bazinului demogradfic al României. Iar cei plecați în acești ani ai… democrației de factură exclusiv autohtonă, nu sunt infractori, leneşi sau ignorantți. Ci tineri de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă.
Golirea etnică a dăunat grav ținutei morale și culturale a populației rămase. După fiecare golire demografică, cine a luat locul celor dispăruți sau plecați în lume în căutarea unor noi patrii? Se vorbește tot mai des și justificat, credem și noi, că în locul unor oameni educaţi, unor intelectuali de calitate instituțiile statului sunt populate cu semidocți și sfertodocți, iar locurile publice cu ghiolbani şi primitivi.
A fost înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democratia are, se știe, multe plusuri, dar si un uriaș minus: lipsa unor criterii sănătoase, profesionale și etice de selectie a liderilor. Iar absența unor asemenea lideri, așa numiții bărbați de stat, produce în continuare golirea demografică a României!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ         Carmen Hărău : „În octombrie, PSD dă ceasurile românilor înapoi, nu cu o oră, ci cu 20 de ani”         Ședință comună pentru reabilitarea DN 7A         Reparații finalizate la drumul tehnologic spre deponeul de la Bârcea