Cuvinte Libere. Demografie. Cum s-a ajuns la neamprostie…

Cu ani în urmă, Mădălin Voicu, personaj pitoresc aproape nelipsit de pe micul ecran, dar cam dispărut de-o vreme, din motive pe care nu le discutăm, spunea cam așa: “Țiganii, din nationalitate conlocuitoare vor deveni nationalitate înlocuitoare”… Adică, în loc să se românizeze țiganii, se țigănizează românii. De la această premisă a pornit, din câte înțeleg, și conf. univ. Doru Pop, de la UBB Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune, care costată că: “Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din acestă ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi”. Autorul menționat, vorbind despre demografia politică ne spune că prima golire demografică s-a produs la începtul secoluluii trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale, în care România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin. Adică vreo 1,1 milioane de oameni, civili și militari. La care se adună încă 1,2 milioane ca urmare a holocaustului, modelului sovietic de epurare pe criterii etnice și de clasă, vizând în mod special elite sociale și intelectuale.
A dispărut o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti). Adăugați dispariția cvasitotală a unor etnii importante în dezvoltarea civică, culturală și urbană a României, germani și evrei, cam 1,5 milioane în total, plus circa 3 milioane de emigranți după anul 1990 și vedem că vorbim despre o reală golire a bazinului demogradfic al României. Iar cei plecați în acești ani ai… democrației de factură exclusiv autohtonă, nu sunt infractori, leneşi sau ignorantți. Ci tineri de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă.
Golirea etnică a dăunat grav ținutei morale și culturale a populației rămase. După fiecare golire demografică, cine a luat locul celor dispăruți sau plecați în lume în căutarea unor noi patrii? Se vorbește tot mai des și justificat, credem și noi, că în locul unor oameni educaţi, unor intelectuali de calitate instituțiile statului sunt populate cu semidocți și sfertodocți, iar locurile publice cu ghiolbani şi primitivi.
A fost înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democratia are, se știe, multe plusuri, dar si un uriaș minus: lipsa unor criterii sănătoase, profesionale și etice de selectie a liderilor. Iar absența unor asemenea lideri, așa numiții bărbați de stat, produce în continuare golirea demografică a României!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE