Cuvinte Libere. Demografie. Cum s-a ajuns la neamprostie…

Cu ani în urmă, Mădălin Voicu, personaj pitoresc aproape nelipsit de pe micul ecran, dar cam dispărut de-o vreme, din motive pe care nu le discutăm, spunea cam așa: “Țiganii, din nationalitate conlocuitoare vor deveni nationalitate înlocuitoare”… Adică, în loc să se românizeze țiganii, se țigănizează românii. De la această premisă a pornit, din câte înțeleg, și conf. univ. Doru Pop, de la UBB Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune, care costată că: “Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din acestă ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi”. Autorul menționat, vorbind despre demografia politică ne spune că prima golire demografică s-a produs la începtul secoluluii trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale, în care România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin. Adică vreo 1,1 milioane de oameni, civili și militari. La care se adună încă 1,2 milioane ca urmare a holocaustului, modelului sovietic de epurare pe criterii etnice și de clasă, vizând în mod special elite sociale și intelectuale.
A dispărut o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti). Adăugați dispariția cvasitotală a unor etnii importante în dezvoltarea civică, culturală și urbană a României, germani și evrei, cam 1,5 milioane în total, plus circa 3 milioane de emigranți după anul 1990 și vedem că vorbim despre o reală golire a bazinului demogradfic al României. Iar cei plecați în acești ani ai… democrației de factură exclusiv autohtonă, nu sunt infractori, leneşi sau ignorantți. Ci tineri de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă.
Golirea etnică a dăunat grav ținutei morale și culturale a populației rămase. După fiecare golire demografică, cine a luat locul celor dispăruți sau plecați în lume în căutarea unor noi patrii? Se vorbește tot mai des și justificat, credem și noi, că în locul unor oameni educaţi, unor intelectuali de calitate instituțiile statului sunt populate cu semidocți și sfertodocți, iar locurile publice cu ghiolbani şi primitivi.
A fost înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democratia are, se știe, multe plusuri, dar si un uriaș minus: lipsa unor criterii sănătoase, profesionale și etice de selectie a liderilor. Iar absența unor asemenea lideri, așa numiții bărbați de stat, produce în continuare golirea demografică a României!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare