Cuvinte Libere. CÂND VIJULIE ESTE MAI RAȚIONALĂ CA PREȘEDINTELE…

… Chiar așa! Chiar și Vijulie, Elena Vijulie, jurnalistă cu ziua la opoziție și de-o vreme activistă a peneleului rămas fără liberali, sub ocupația pedistă și a unor exaltate, între care și madama Vijulie. Care a spus ceva ce președintele ori nu știe, ori se face că nu știe, ori e ipocrit… A spus, deși se afla în deplasare, pe teren advers, chiar ostil ei, dar și ea a fost ostilă, starea ei naturală, celor din platoul Antenei 3. A spus și a repetat că manifestanții violenți trebuia să fie izolați de către jandarmi și extrași din mulțimea zisă pașnică. Ea a fost în ton cu Legea și cu Democrația. Pe care prea mulți, inclusiv președintele, o mestecă sub limbă, o invocă și-o încalcă în secunda următoare, o terfelesc cum le convine. Dar puțini știu sau înțeleg că democrația este chiar mai dură ca dictatura, pentru că impune și aplică, este fermă în respectarea Legii! Cu ipocrizie specific autohtonă, toți apreciază democrația, se dau adepți și practicanți ai democrației, îți invocă filmele occidentale, mai cu seamă cele americane. În care la cel mai mic semn de violență sau neconformare a cetățenului cu cererea legală a polițistului, acesta îi pune imediat bocancul pe gât. În România, însă, democrația este, până și în concepția inacceptabilă a președintelui Iohannis, atunci când huliganii smulg borduri și garduri și le aruncă în capetele jandarmilor; când jandarmii sunt bătuți și dezarmați. Asta vine de la cel mai înalt demnitar al Țării! Îndemn la nerespectarea Legii. Dealtfel, el însuși nu aplică Legea și este chiar urmărit de Lege! Mă tot gândesc. Oare Băsescu, oricât de parșiv a fost, care a furat României zece ani  prin neintrarea Țării pe autostrăzile Europei democratice, inclusiv prin frânarea construirii de autostrăzi în România, oare ar fi fost în stare să rostească o asemenea nelegiuire?! A faultat și el legea de nenumărate ori, mai ales când a cerut ropmânilor să nu meargă la vot- lucru nepermis, dar cred că nu ar fi putut îndema la huliganism, ca Iohannis. Că asta a făcut!
… Când pentru a doua oară diaspora românească este ofensată, jignită, folosită manipulator în scopuri politicianiste… Prima dată a folosit-o pomenitul Băsescu, cu o ticăloșie ce părea imensă atunci, dar iată că nu mai este el campionul, la alegerile pentru al doilea mandat prezidențial. Când a umplut România cu fumigene despre imposibilitatea diasporei de a-l alege. An în care s-a înregistrat record de participare a expaților la vot. S-a făcut tapaj de votul diasporei pentru acoperirea furtului electoral din țară! Acum, cu aceeași ipocrizie manipulatorie s-a folosit vocabula diaspora, pentru a trece în contul ei huliganismul. Apărat de Iohannis! Care a condamnat intervenția legală a structurilor de ordine, salutară când vorbim de alții, dar la noi blamată. Oamenii aceia care au plecat din țară pentru un trai mai bun,  neaflat acasă, pentru a aduce bani alor lor, dar și bugetului, care și-au părăsit copii și bătrâni dragi trebuie admirați, respectați, nu folosiți electoral!
…Când se întâmplă așa ceva, și se întâmplă zi de zi ca Țara să fie asediată de porcării politicianiste înseamnă ceva! Înseamnă ceea ce ne spune academicianul Ioan Aurel Pop:”Cum să poţi distinge între adevăr şi minciună dacă nu ai înmagazinate cunoştinţe de bază despre această lume, ca să poţi compara? Ce decizie bună fără comparaţie poţi să iei? Ca să compari, trebuie să ai ce să compari. Prin urmare, nealimentarea memoriei umane cu date culturale, pregăteşte ademenirea uşoară a publicului spre direcţii dorite de comunicatorii interesaţi. Nu digitalizarea, după părerea mea, este cauza acestei orientări contemporane (…), ci plonjarea în epoca Facebook fără pregătirea necesară. (…) E important să ştii despre societate, despre experienţa de viaţă a omenirii şi a poporului tău. Digitalizarea este indispensabilă azi, dar trebuie să rămână o metodă, nu un scop în sine. Pentru că scopul în sine trebuie să rămână omul şi esenţa umană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Tatăl unui copil de 12 ani: „Fiul meu a fost răpit din fața școlii”         Petarde comercializate ilegal, confiscate de polițiști         Două accidente rutiere pe șoseaua Hunedoara – Deva, produse de șoferi imprudenți         Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului