Cuvinte Libere. CÂND VIJULIE ESTE MAI RAȚIONALĂ CA PREȘEDINTELE…

… Chiar așa! Chiar și Vijulie, Elena Vijulie, jurnalistă cu ziua la opoziție și de-o vreme activistă a peneleului rămas fără liberali, sub ocupația pedistă și a unor exaltate, între care și madama Vijulie. Care a spus ceva ce președintele ori nu știe, ori se face că nu știe, ori e ipocrit… A spus, deși se afla în deplasare, pe teren advers, chiar ostil ei, dar și ea a fost ostilă, starea ei naturală, celor din platoul Antenei 3. A spus și a repetat că manifestanții violenți trebuia să fie izolați de către jandarmi și extrași din mulțimea zisă pașnică. Ea a fost în ton cu Legea și cu Democrația. Pe care prea mulți, inclusiv președintele, o mestecă sub limbă, o invocă și-o încalcă în secunda următoare, o terfelesc cum le convine. Dar puțini știu sau înțeleg că democrația este chiar mai dură ca dictatura, pentru că impune și aplică, este fermă în respectarea Legii! Cu ipocrizie specific autohtonă, toți apreciază democrația, se dau adepți și practicanți ai democrației, îți invocă filmele occidentale, mai cu seamă cele americane. În care la cel mai mic semn de violență sau neconformare a cetățenului cu cererea legală a polițistului, acesta îi pune imediat bocancul pe gât. În România, însă, democrația este, până și în concepția inacceptabilă a președintelui Iohannis, atunci când huliganii smulg borduri și garduri și le aruncă în capetele jandarmilor; când jandarmii sunt bătuți și dezarmați. Asta vine de la cel mai înalt demnitar al Țării! Îndemn la nerespectarea Legii. Dealtfel, el însuși nu aplică Legea și este chiar urmărit de Lege! Mă tot gândesc. Oare Băsescu, oricât de parșiv a fost, care a furat României zece ani  prin neintrarea Țării pe autostrăzile Europei democratice, inclusiv prin frânarea construirii de autostrăzi în România, oare ar fi fost în stare să rostească o asemenea nelegiuire?! A faultat și el legea de nenumărate ori, mai ales când a cerut ropmânilor să nu meargă la vot- lucru nepermis, dar cred că nu ar fi putut îndema la huliganism, ca Iohannis. Că asta a făcut!
… Când pentru a doua oară diaspora românească este ofensată, jignită, folosită manipulator în scopuri politicianiste… Prima dată a folosit-o pomenitul Băsescu, cu o ticăloșie ce părea imensă atunci, dar iată că nu mai este el campionul, la alegerile pentru al doilea mandat prezidențial. Când a umplut România cu fumigene despre imposibilitatea diasporei de a-l alege. An în care s-a înregistrat record de participare a expaților la vot. S-a făcut tapaj de votul diasporei pentru acoperirea furtului electoral din țară! Acum, cu aceeași ipocrizie manipulatorie s-a folosit vocabula diaspora, pentru a trece în contul ei huliganismul. Apărat de Iohannis! Care a condamnat intervenția legală a structurilor de ordine, salutară când vorbim de alții, dar la noi blamată. Oamenii aceia care au plecat din țară pentru un trai mai bun,  neaflat acasă, pentru a aduce bani alor lor, dar și bugetului, care și-au părăsit copii și bătrâni dragi trebuie admirați, respectați, nu folosiți electoral!
…Când se întâmplă așa ceva, și se întâmplă zi de zi ca Țara să fie asediată de porcării politicianiste înseamnă ceva! Înseamnă ceea ce ne spune academicianul Ioan Aurel Pop:”Cum să poţi distinge între adevăr şi minciună dacă nu ai înmagazinate cunoştinţe de bază despre această lume, ca să poţi compara? Ce decizie bună fără comparaţie poţi să iei? Ca să compari, trebuie să ai ce să compari. Prin urmare, nealimentarea memoriei umane cu date culturale, pregăteşte ademenirea uşoară a publicului spre direcţii dorite de comunicatorii interesaţi. Nu digitalizarea, după părerea mea, este cauza acestei orientări contemporane (…), ci plonjarea în epoca Facebook fără pregătirea necesară. (…) E important să ştii despre societate, despre experienţa de viaţă a omenirii şi a poporului tău. Digitalizarea este indispensabilă azi, dar trebuie să rămână o metodă, nu un scop în sine. Pentru că scopul în sine trebuie să rămână omul şi esenţa umană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil         INTENŢIE Memorandum pentru menţinerea în funcţiune a minelor Lupeni şi Lonea         Cabinet parlamentar al senatorului PNL Carmen Hărău, inaugurat la Lupeni         Ioan de Hunedoara va fi comemorat la Hunedoara         NEGOCIERI. Sindicatele cer prelungirea Contractului Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor