Cuvinte Libere. CÂND VIJULIE ESTE MAI RAȚIONALĂ CA PREȘEDINTELE…

… Chiar așa! Chiar și Vijulie, Elena Vijulie, jurnalistă cu ziua la opoziție și de-o vreme activistă a peneleului rămas fără liberali, sub ocupația pedistă și a unor exaltate, între care și madama Vijulie. Care a spus ceva ce președintele ori nu știe, ori se face că nu știe, ori e ipocrit… A spus, deși se afla în deplasare, pe teren advers, chiar ostil ei, dar și ea a fost ostilă, starea ei naturală, celor din platoul Antenei 3. A spus și a repetat că manifestanții violenți trebuia să fie izolați de către jandarmi și extrași din mulțimea zisă pașnică. Ea a fost în ton cu Legea și cu Democrația. Pe care prea mulți, inclusiv președintele, o mestecă sub limbă, o invocă și-o încalcă în secunda următoare, o terfelesc cum le convine. Dar puțini știu sau înțeleg că democrația este chiar mai dură ca dictatura, pentru că impune și aplică, este fermă în respectarea Legii! Cu ipocrizie specific autohtonă, toți apreciază democrația, se dau adepți și practicanți ai democrației, îți invocă filmele occidentale, mai cu seamă cele americane. În care la cel mai mic semn de violență sau neconformare a cetățenului cu cererea legală a polițistului, acesta îi pune imediat bocancul pe gât. În România, însă, democrația este, până și în concepția inacceptabilă a președintelui Iohannis, atunci când huliganii smulg borduri și garduri și le aruncă în capetele jandarmilor; când jandarmii sunt bătuți și dezarmați. Asta vine de la cel mai înalt demnitar al Țării! Îndemn la nerespectarea Legii. Dealtfel, el însuși nu aplică Legea și este chiar urmărit de Lege! Mă tot gândesc. Oare Băsescu, oricât de parșiv a fost, care a furat României zece ani  prin neintrarea Țării pe autostrăzile Europei democratice, inclusiv prin frânarea construirii de autostrăzi în România, oare ar fi fost în stare să rostească o asemenea nelegiuire?! A faultat și el legea de nenumărate ori, mai ales când a cerut ropmânilor să nu meargă la vot- lucru nepermis, dar cred că nu ar fi putut îndema la huliganism, ca Iohannis. Că asta a făcut!
… Când pentru a doua oară diaspora românească este ofensată, jignită, folosită manipulator în scopuri politicianiste… Prima dată a folosit-o pomenitul Băsescu, cu o ticăloșie ce părea imensă atunci, dar iată că nu mai este el campionul, la alegerile pentru al doilea mandat prezidențial. Când a umplut România cu fumigene despre imposibilitatea diasporei de a-l alege. An în care s-a înregistrat record de participare a expaților la vot. S-a făcut tapaj de votul diasporei pentru acoperirea furtului electoral din țară! Acum, cu aceeași ipocrizie manipulatorie s-a folosit vocabula diaspora, pentru a trece în contul ei huliganismul. Apărat de Iohannis! Care a condamnat intervenția legală a structurilor de ordine, salutară când vorbim de alții, dar la noi blamată. Oamenii aceia care au plecat din țară pentru un trai mai bun,  neaflat acasă, pentru a aduce bani alor lor, dar și bugetului, care și-au părăsit copii și bătrâni dragi trebuie admirați, respectați, nu folosiți electoral!
…Când se întâmplă așa ceva, și se întâmplă zi de zi ca Țara să fie asediată de porcării politicianiste înseamnă ceva! Înseamnă ceea ce ne spune academicianul Ioan Aurel Pop:”Cum să poţi distinge între adevăr şi minciună dacă nu ai înmagazinate cunoştinţe de bază despre această lume, ca să poţi compara? Ce decizie bună fără comparaţie poţi să iei? Ca să compari, trebuie să ai ce să compari. Prin urmare, nealimentarea memoriei umane cu date culturale, pregăteşte ademenirea uşoară a publicului spre direcţii dorite de comunicatorii interesaţi. Nu digitalizarea, după părerea mea, este cauza acestei orientări contemporane (…), ci plonjarea în epoca Facebook fără pregătirea necesară. (…) E important să ştii despre societate, despre experienţa de viaţă a omenirii şi a poporului tău. Digitalizarea este indispensabilă azi, dar trebuie să rămână o metodă, nu un scop în sine. Pentru că scopul în sine trebuie să rămână omul şi esenţa umană”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului         Pompierii caută trupul unui pescar înecat în Lacul Cinciș