Un bacşiş cu pistă falsă

Degeaba s-a mutat în dregătorie de oraş că n-a scăpat deprinderile de cultivat buruieni.

Ceferistul care-şi înghite oraşul cu noduri de cale ferată şi-a adus şi tractoriştii la spartul banilor în stilul smuls, citadin. Altfel curg încredinţările directe aici. Nu ca la comună unde terenu-i neted ca-n palmă şi-ţi trebuie geniu ca să scoţi stadionul în pantă. Naşul banului public a înţeles din start care sunt nevoile orăşenilor. Pista de atletism a ajuns în capul listei.

Lucru bun, nu-i vorbă. Tot ce i-a rămas Nănaşului era să culeagă din pepiniera cu firme una mai răsărită la piste. Fără multă stăruinţă a găsit un şef de fermă pregătit să recolteze banii primăriei. Plivitul straturilor de ceapă sau prăşitul de cucuruz nu-s de ici de acolo.

(Cultura morcovului – nu. Lor morcovul nu le intră-n discuţie.)

Naşul banului public a luat-o pe arătură şi tractoristul a făcut pista de atletism.

La primăvară se întrezăreşte o producţie record de medalii.

Minim zece tone la hectar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată