Un bacşiş cu pistă falsă

Degeaba s-a mutat în dregătorie de oraş că n-a scăpat deprinderile de cultivat buruieni.

Ceferistul care-şi înghite oraşul cu noduri de cale ferată şi-a adus şi tractoriştii la spartul banilor în stilul smuls, citadin. Altfel curg încredinţările directe aici. Nu ca la comună unde terenu-i neted ca-n palmă şi-ţi trebuie geniu ca să scoţi stadionul în pantă. Naşul banului public a înţeles din start care sunt nevoile orăşenilor. Pista de atletism a ajuns în capul listei.

Lucru bun, nu-i vorbă. Tot ce i-a rămas Nănaşului era să culeagă din pepiniera cu firme una mai răsărită la piste. Fără multă stăruinţă a găsit un şef de fermă pregătit să recolteze banii primăriei. Plivitul straturilor de ceapă sau prăşitul de cucuruz nu-s de ici de acolo.

(Cultura morcovului – nu. Lor morcovul nu le intră-n discuţie.)

Naşul banului public a luat-o pe arătură şi tractoristul a făcut pista de atletism.

La primăvară se întrezăreşte o producţie record de medalii.

Minim zece tone la hectar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 18 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara