Reţetă de făcut bani din nimic

Afacerea cu statul e mană cerească pentru şmecheraşi, asta e ştiut de când lumea şi e posibil să funcţioneze un pic şi după sfârşitul ei.

Reţeta cea mai de succes e să pui mâna pe banii statului fără să scoţi o para-chioară din buzunar.

Sunt multe feluri de a face asta, nouă una recentă ni s-a părut mai năzdrăvană ca toate.

Un afacerist (tuciuriu, dar asta are importanţă mai mică) şi-a luat şogor de afacere un primar de municipiu („bronzat” şi el, dar nici asta nu contează).

Afaceristul a livrat primarului un transformator uzat (şi cam casat) contra sumei de şase miliarde lei vechi, bani livraţi de primărie.

Cu un sfert din aceşti bani, patronul a cumpărat de la primărie o parcare ce produce bani cu ghiotura.

Practic omul inspirat în negoţ a fost „nevoit” să accepte  4,5 miliarde de lei ca să primească găina care-i face ouă de aur.

Cu aşa afacerişti ţara asta ar trebui să meargă ceas. Cu aşa primari e de înţeles cum de suntem în rahat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + șaptesprezece =

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă