Reţetă de făcut bani din nimic

Afacerea cu statul e mană cerească pentru şmecheraşi, asta e ştiut de când lumea şi e posibil să funcţioneze un pic şi după sfârşitul ei.

Reţeta cea mai de succes e să pui mâna pe banii statului fără să scoţi o para-chioară din buzunar.

Sunt multe feluri de a face asta, nouă una recentă ni s-a părut mai năzdrăvană ca toate.

Un afacerist (tuciuriu, dar asta are importanţă mai mică) şi-a luat şogor de afacere un primar de municipiu („bronzat” şi el, dar nici asta nu contează).

Afaceristul a livrat primarului un transformator uzat (şi cam casat) contra sumei de şase miliarde lei vechi, bani livraţi de primărie.

Cu un sfert din aceşti bani, patronul a cumpărat de la primărie o parcare ce produce bani cu ghiotura.

Practic omul inspirat în negoţ a fost „nevoit” să accepte  4,5 miliarde de lei ca să primească găina care-i face ouă de aur.

Cu aşa afacerişti ţara asta ar trebui să meargă ceas. Cu aşa primari e de înţeles cum de suntem în rahat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara