Dregătoritul a rămas fără osânză

poor-manUna din ultimele investiţiile rentabile din România începe să dea rateuri:  politica.

Până acum rata profitului era la cer. Formula de calcul trezea frisoane de plăcere oricărui candidat.

Transcrisă din matematică (VA-CC=n x CC), ea arată la fel citită printre rândurile oricărui afiş cu promisiuni electorale: Venituri Ales minus Cheltuieli Candidat egal cu n înmulţit cu Cheltuieli Candidat, unde “n”, număr aproape iraţional,  ia valori direct proporţionale cu iuţeala de mână şi lăcomia la peşcheş a candidatului.

Un primar cu repetiţie trăieşte însă o experienţă la care nu s-a aşteptat. Omul se plânge între prieteni (printre care şi ai noştri) că în actualul mandat, „n” este  subunitar.

Adică uzina lui electorală a devenit  centru de cost: a băgat în ea mai mult decât poate să mai scoată, pe persoană fizică.

Necaz mare ! Spuneţi şi dumneavostră, ce bucurie mai ai ca dregător dacă trebuie să-ţi faci treaba numai pe salariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 13 =

ACTUALITATE
Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei         O femeie a pierdut 70.000 de lei pe mâna escrocilor         Mărirea și declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop         Tânărul dispărut din autogara Devei a fost găsit după trei săptămâni         Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva