Dregătoritul a rămas fără osânză

poor-manUna din ultimele investiţiile rentabile din România începe să dea rateuri:  politica.

Până acum rata profitului era la cer. Formula de calcul trezea frisoane de plăcere oricărui candidat.

Transcrisă din matematică (VA-CC=n x CC), ea arată la fel citită printre rândurile oricărui afiş cu promisiuni electorale: Venituri Ales minus Cheltuieli Candidat egal cu n înmulţit cu Cheltuieli Candidat, unde “n”, număr aproape iraţional,  ia valori direct proporţionale cu iuţeala de mână şi lăcomia la peşcheş a candidatului.

Un primar cu repetiţie trăieşte însă o experienţă la care nu s-a aşteptat. Omul se plânge între prieteni (printre care şi ai noştri) că în actualul mandat, „n” este  subunitar.

Adică uzina lui electorală a devenit  centru de cost: a băgat în ea mai mult decât poate să mai scoată, pe persoană fizică.

Necaz mare ! Spuneţi şi dumneavostră, ce bucurie mai ai ca dregător dacă trebuie să-ţi faci treaba numai pe salariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noi fonduri europene atrase pentru modernizarea Devei!         Un motociclist a fugit de Poliție         Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer teribilist în Hunedoara         Câini uciși cu cruzime la Petroșani. Polițiștii îi caută pe autorii măcelului, care riscă până la un an de închisoare!         PRIMĂRIA HUNEDOARA. Ultimele zile de reduceri la plata taxelor         Băile termale vestite din Antichitate sunt ruinate de turiști         Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public