Dregătoritul a rămas fără osânză

poor-manUna din ultimele investiţiile rentabile din România începe să dea rateuri:  politica.

Până acum rata profitului era la cer. Formula de calcul trezea frisoane de plăcere oricărui candidat.

Transcrisă din matematică (VA-CC=n x CC), ea arată la fel citită printre rândurile oricărui afiş cu promisiuni electorale: Venituri Ales minus Cheltuieli Candidat egal cu n înmulţit cu Cheltuieli Candidat, unde “n”, număr aproape iraţional,  ia valori direct proporţionale cu iuţeala de mână şi lăcomia la peşcheş a candidatului.

Un primar cu repetiţie trăieşte însă o experienţă la care nu s-a aşteptat. Omul se plânge între prieteni (printre care şi ai noştri) că în actualul mandat, „n” este  subunitar.

Adică uzina lui electorală a devenit  centru de cost: a băgat în ea mai mult decât poate să mai scoată, pe persoană fizică.

Necaz mare ! Spuneţi şi dumneavostră, ce bucurie mai ai ca dregător dacă trebuie să-ţi faci treaba numai pe salariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Tatăl unui copil de 12 ani: „Fiul meu a fost răpit din fața școlii”         Petarde comercializate ilegal, confiscate de polițiști         Două accidente rutiere pe șoseaua Hunedoara – Deva, produse de șoferi imprudenți         Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului