Dregătoritul a rămas fără osânză

poor-manUna din ultimele investiţiile rentabile din România începe să dea rateuri:  politica.

Până acum rata profitului era la cer. Formula de calcul trezea frisoane de plăcere oricărui candidat.

Transcrisă din matematică (VA-CC=n x CC), ea arată la fel citită printre rândurile oricărui afiş cu promisiuni electorale: Venituri Ales minus Cheltuieli Candidat egal cu n înmulţit cu Cheltuieli Candidat, unde “n”, număr aproape iraţional,  ia valori direct proporţionale cu iuţeala de mână şi lăcomia la peşcheş a candidatului.

Un primar cu repetiţie trăieşte însă o experienţă la care nu s-a aşteptat. Omul se plânge între prieteni (printre care şi ai noştri) că în actualul mandat, „n” este  subunitar.

Adică uzina lui electorală a devenit  centru de cost: a băgat în ea mai mult decât poate să mai scoată, pe persoană fizică.

Necaz mare ! Spuneţi şi dumneavostră, ce bucurie mai ai ca dregător dacă trebuie să-ţi faci treaba numai pe salariu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor